Du trodde ikke du kunne lage smør?

Pisk, sil, press og server. Så enkelt er det.

BLOMSTERSMØR:  Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til. Foto: METTE MØLLER
BLOMSTERSMØR: Arne Brimis hjemmelagde smør har fått delikat farge av ringblomst. Smør er enkelt å lage sjøl, og du kan smake det til med urter og krydder ettersom hva du skal bruke det til. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Å lage sitt eget smør er enkelt og veldig godt, og du kan selv bestemme smaken.

Du kan lage smør av både kremfløte og seterrømme, eller en blanding av begge deler.

Smaksett med krydder og urter du liker godt. Arne Brimi bruker alt fra spiselige blomster og hele tyttebær til estragonsennep i sitt hjemmelagde smør. 

Morsomt - Ekte smør er en viktig del av matkulturen vår. Det er mye bra smør å få kjøpt, men ekstra godt blir det hvis du lager det sjøl.

Hjemmelaget smør er ikke vanskelig, og lag det gjerne sammen med ungene.

Det er morsomt å se hvordan det funker, sier Arne Brimi, mens kjøkkenmaskina durer jevnt på kjøkkenbenken på Vianvang. Fløte skal bli til smør. 

- Det er bare å piske til det sprekker. Du må piske lenge, men det vil alltid sprekke.

Når du ser at det har klumpet seg og væsken er på vei ut, kan du ta smøret over i ei sil  - og presse ut væske med hendene. Det gjør ikke noe om du ikke får ut alt, smøret ser bare enda mer hjemmelaget ut om det «svetter» litt, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer