SUNT OG GODT: Velg krydder du er glad i når du lager tomatsuppe fra grunnen. Karla Siverts bruker mye pepper, hvitløk og chili -  og gjerne en stjerneanis eller to.Foto: METTE MØLLER
SUNT OG GODT: Velg krydder du er glad i når du lager tomatsuppe fra grunnen. Karla Siverts bruker mye pepper, hvitløk og chili - og gjerne en stjerneanis eller to.Foto: METTE MØLLERVis mer

Du vender aldri tilbake til posesuppe etter å ha lagd denne

Triksene som gjør suppa god.

• Flere matsaker på db.no/mat
Karla Siverts har mange deilige suppeoppskrifter på lager.

En av favorittene er en fyldig tomatsuppe, laget med blant annet bacon, chili og hvitløk for å gjøre den ekstra smaksrik.

Putre lenge - Tomatsuppe lager jeg ofte, i mange varianter. Det er så godt, sier Karla og røper det kanskje viktigste trikset:

Jeg lar den stå og putre så lenge som mulig, da kommer smakene mer og mer fram.

GUL GLEDE: Gresskarsuppe, en enkel suppe med masse smak. Foto: METTE MØLLER
GUL GLEDE: Gresskarsuppe, en enkel suppe med masse smak. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Masse tomater, løk og gulrøtter - og gjerne litt spennende krydder. Stjerneanis gir deilig smak, sier Karla.

Når tomatsuppen har kokt lenge nok, kjører Karla alt i en blender - og smaker til med ekstra pepper og gjerne en fløteskvett.

NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe. Foto: METTE MØLLER
NYDELIG RESTEMAT: Kaster du rekeskallene, går du glipp av en fantastisk suppe. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Skulle du ikke ha lært det gamle trikset til nå: Fløte er med på å gjøre suppen mildere og rundere i smaken.

- Server med kokte egg i båter og sprøstekte brødkrutonger. Friske urter hører med, jeg er veldig glad i oregano. Tomatsuppe er perfekt å varme opp dagen etter, og den kan også fint brukes som pastasaus, sier Karla.

Enkelt Har du først laget din egen hjemmelagde tomatsuppe en gang, så velger du garantert ikke posevarianten neste gang.

GOD UANSETT:  Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift. Foto: METTE MØLLER
GOD UANSETT: Hvis du lager tomatsuppa fra grunnen og lar den koke lenge, blir den god, uansett oppskrift. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Det kan være enkelt å ty til posesuppe i en travel hverdag, men posesupper kommer ikke i nærheten av supper laget fra bunnen av, hverken når det gjelder smak eller næringsinnhold.

Det er ikke vanskelig å koke suppe, og raskt kan det også være.

Slik som Karlas gode gresskarsuppe. Kok opp gresskar, krydder og kraft - og kjør suppen glatt med blender eller stavmikser. Så er det bare å smake til før servering.

- Jeg lager ofte supper på rester. Aspargessuppe på aspargesskrell, eller rekesuppe kokt på rekeskall. Slik får du utnyttet alt.

Ta litt hvitvin eller en skvett cognac i rekeskallet og kok en nydelig kraft. Det sitter så mye god smak i skallet. Server suppen med noen nyskrelte reker og gjerne grønne erter.

Skum opp suppen med en stavmikser, så blir den ekstra delikat å sette fram til gjester, sier Karla Siverts.