VILL OG VAKKER: Mercedes-Benz S-Coupé blir vist på bilmessen i Genève i mars. I juni kommer bilen på markedet.   Foto: Mercedes-Benz
VILL OG VAKKER: Mercedes-Benz S-Coupé blir vist på bilmessen i Genève i mars. I juni kommer bilen på markedet. Foto: Mercedes-BenzVis mer

Du vil ikke tro hva Mercedes har pyntet lyktene med

Og nye S-Coupé har mye mer å by på.

• Flere bilsaker på db.no/bil

DinSide: For rett under et år siden viste Mercedes-Benz fram Concept S-Class Coupé, og allerede nå skal de vise fram den ferdige produksjonsmodellen.

Nå har bildene kommet, og det er vanskelig ikke å bli betatt. Går denne inn i historien som en av verdens vakreste biler?

Noen store forskjeller er det likevel ikke på produksjonsutgaven og konseptbilen, som vi har sett ved flere anledninger, og som begge er snytt ut av nesa på den noe mer ordinære S-klassen.

Størst først Du bør ha til mer enn salt i maten dersom du skal ha en av de første bilene som kommer. Til å begynne med kommer nemlig bare S550 Coupé 4Matic. Det vil si den dyreste utgaven som blir å få, foruten en AMG-versjon.

KRYSTALLER I LYKTENE: Med Swarovski-krystaller i frontlysene håper Mercedes å lokke fram rikingene. Heldigvis har nye S-Coupé mer å by på. Foto: Mercedes-Benz
KRYSTALLER I LYKTENE: Med Swarovski-krystaller i frontlysene håper Mercedes å lokke fram rikingene. Heldigvis har nye S-Coupé mer å by på. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Her kan du lese mer om bilens stereosystem.

På sikt vil det komme mer folkelige utgaver, men først skal fiffen få sine øyeblikk på solsiden alene.

Tekno-bombe Bilen er naturligvis et utstillingsvindu for hva Mercedes-Benz har å by på når det gjelder teknologiske nyvinninger. Det samme med komfortutstyr - innvendig som utvendig. Bilen er blant annet den første som har det MB kaller «active curve tilting function», et system som samarbeider med «Active Body Control»-systemet, et system de har fra før.

Det som er nytt, er at kameraer analyserer veien et stykke framfor bilen, og lener bilen 2,5 grader innover idet du kommer inn i svingen.

Eksteriøret har vi allerede vært innom. Det må være noe av det mest harmoniske som har kommet fra denne kanten på mange år. Innvendig er vi på litt mer kjente trakter. Interiøret er i det store og hele hentet fra den ordinære S-klasse, men med litt ekstra raffinement som krydder. Her finner du mer om bilens duftsystem

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer

En av de kule funksjonene du vil finne, er panoramavinduet som soltak. Her har du et 1,32 kvadratmeter stort glasstak hvor du selv kan velge hvor lyst eller mørkt glass du vil ha, eller sette det på automatisk blending.

Fra gammelt av Mercedes-Benz trekker paralleller helt tilbake til 1952 og 300 S Coupe, når de snakker om nye S-Coupé. Den gang var slagordet «en bil for verdenseliten», et ordtak de helt sikkert ikke ville brukt i dag. Videre trekker de også fram CL-serien som en av bilens forgjengere.

Smaken er derimot som baken, og ikke alle har vært udiskutabelt pro alle modellene. Den nye S-Coupé er derimot en bil for vår tid, og vil garantert få mye anerkjennelse for sin design.

Husket jeg forresten å nevnte at det er Swarovski-krystaller i frontlysene?

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.