SPANSK GASTRONOMI: Tapas er blitt et begrep som er godt kjent for nordmenn flest, og forbundet med spansk gastronomi generelt. Tapas, eller pintxos som det kalles i Baskerland, kommer fra de spanske ordene tapar som betyr å dekke til, og pincho som betyr tannpirker. Foto: MARIANNE OTTERDAHL-JENSEN
SPANSK GASTRONOMI: Tapas er blitt et begrep som er godt kjent for nordmenn flest, og forbundet med spansk gastronomi generelt. Tapas, eller pintxos som det kalles i Baskerland, kommer fra de spanske ordene tapar som betyr å dekke til, og pincho som betyr tannpirker. Foto: MARIANNE OTTERDAHL-JENSENVis mer

Du vil ikke tro hva sherry, cava og rødvin har til felles

Til en spesialitet gjør de susen alle tre. Dagbladets ekspert har trillet terningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Tapas er blitt et begrep som er godt kjent for nordmenn flest, og forbundet med spansk gastronomi generelt.

Som med enkelte andre lands spesialiteter har vi fornorsket og laget vår egen variant, og endt opp med noe som er et stykke unna utgangspunktet.

Tapas, eller pintxos som det kalles i Baskerland, kommer fra de spanske ordene tapar som betyr å dekke til, og pincho som betyr tannpirker.

Opprinnelsen er altså små brødskiver (noen ganger med en tannpirker i) dekket med alt fra oliven og dadler til ansjos, skalldyr, pølser, skinker, ost, omelett eller andre råvarer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn