Du leser nå Dagbladet Pluss

Du vil ikke tro når på døgnet du skal spise mest

Men denne dietten reduserer du sulten og suget etter karbohydrater.

KALORIRIK START: De fleste slankedietter er ikke satt sammen for å redusere sult og suget etter karbohydrater, sier forsker Daniela Jakubowicz. Hun mener at en kalori- og proteinrik start på dagen er bra for vekta. Foto: COLOURBOX
KALORIRIK START: De fleste slankedietter er ikke satt sammen for å redusere sult og suget etter karbohydrater, sier forsker Daniela Jakubowicz. Hun mener at en kalori- og proteinrik start på dagen er bra for vekta. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Å skulle spise mer til frokost enn til middag er det motsatte av hva de fleste av oss gjør. Likevel viser det seg at det kan være gunstig, sier klinisk ernæringsfysiolog Mette Svendsen ved Oslo universitetssykehus.

Hun refererer til en studie av forskere fra Tel Aviv som nylig er publisert i det anerkjente tidsskriftet Obesity. Studien konkluderer med at tidspunktet for når vi inntar flest kalorier om dagen har påvirkning på vekta vår.

I studien ble 93 overvektige kvinner med metabolsk syndrom fordelt i to grupper. Begge gruppene skulle følge en slankediett på 1400 daglige kalorier.

Forskjellen var at den ene gruppa spiste 700 kalorier til frokost, 500 kalorier til lunsj og 200 kalorier til middag, mens den andre gruppa gjorde motsatt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.