Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Egen bookingside for de ultimate flynerdene - når det er viktigere hva du flyr enn hvor du flyr

For Airbus-elskere.

KJEMPE: En Airbus A380 fra Qantas sammen med et mer «vanlig» passasjerfly. Dimensjonene på verdens største kommersielle passasjerfly er ikke småtteri. Foto: NTB Scanpix
KJEMPE: En Airbus A380 fra Qantas sammen med et mer «vanlig» passasjerfly. Dimensjonene på verdens største kommersielle passasjerfly er ikke småtteri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange er godt vant med å fly. Og for de aller fleste spiller det ikke så stor rolle hva slags flymodell vi reiser med, så lenge det er trygt og vi kommer dit vi skal når vi skal.

Men ingen regel uten unntak.

Verdens største passasjerfly, Airbus A380, eller «Super-Jumbo» som det også er blitt kalt, har fått sin egen fanskare etter at Singapore Airlines tok den i bruk for ti år siden.

Siden den gang har flere andre ledende flyselskap - og en saudi-arabisk prins - tatt flyet i bruk.

Og nå kommer også en egen søkeside beregnet på de som gjerne vil reise med flyet - som har to fulle dekk og skal kunne frakte opptil 853 passasjerer i slengen.

Går du inn på bookingsiden iflyA380.com får du kun opp flystrekninger som betjenes av nettopp dette flyet.

Og visst finnes det muligheter, Airbus A380 betjener i dag 110 ulike ruter rundt omkring i verden. Flyet lander på 55 forskjellige flyplasser i 32 land.

Norge er ikke et av dem. Men flyr du for eksempel med Emirates fra Oslo til Bangkok, får du plass i en A380 på det siste strekket mellom Dubai og den thailandske hovedstaden.

Emirates er den største kunden på denne flytypen, og har bestilt 142 stykker.

Foreløpig har produsenten Airbus levert over 200 fly til sine kunder, og ytterligere 109 er i bestilling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media