INNE I ET FAT MED VIN: Fra produksjonen av den karakteristiske Juravinen Vin Jaune. Vinen modnes på 228 liters fat og utvikler et beskyttende lag av gjærceller som legger seg over vinen og hindrer oksydasjon. Vinenligger seks år på fat før den tappes på den særegne clavelin flasken som rommer 62 cl. Foto: Gregory Gerault / Hemis.fr / NTB Scanpix
INNE I ET FAT MED VIN: Fra produksjonen av den karakteristiske Juravinen Vin Jaune. Vinen modnes på 228 liters fat og utvikler et beskyttende lag av gjærceller som legger seg over vinen og hindrer oksydasjon. Vinenligger seks år på fat før den tappes på den særegne clavelin flasken som rommer 62 cl. Foto: Gregory Gerault / Hemis.fr / NTB ScanpixVis mer

Vintest

Egenartede viner fra Jura til terningkast seks

Fra å være merket som «hipster»-viner er disse vinene langt på vei godtatt som egenartede kvalitetsviner til gode priser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vin fra Jura har de seinere åra slått til for fullt i det norske vinmarkedet.

Selv om det foreløpig hovedsakelig er restaurantbransjen som har fått opp øynene for vinene er det nok ikke lenge før folk flest følger etter.

Fra å være merket som «hipster»-viner er disse vinene langt på vei godtatt som egenartede kvalitetsviner til foreløpig gode priser.

Lokale druetyper

Jura befinner seg øst i Frankrike mellom Burgund og Sveits og har fått innflytelse fra begge disse.

Området har et kjølig klima og frambringer syrefriske karakterfulle viner laget hovedsakelig på lokale druetyper.

Unntaket er chardonnay som står bak hovedvekten av hvitvin ved siden av den meget særegne lokale savagnin.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn