Egg i fire variasjoner

Høna hadde gjort sitt - levert friske egg til kjøkkenet på Opaker. Resten var opp til kokka. Som vanlig ble det løst smakfullt.

PÅSKEFRISTELSE: Dette er påskemat så det holder - og så ser det lekkert ut. Gravlakssmørbrød med posjerte egg er fryktelig godt, sier Dagbladets kokk Charlotte Mohn. Alle foto: Håkon Eikesdal
PÅSKEFRISTELSE: Dette er påskemat så det holder - og så ser det lekkert ut. Gravlakssmørbrød med posjerte egg er fryktelig godt, sier Dagbladets kokk Charlotte Mohn. Alle foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Det er ikke de tyngste rettene Dagbladets kokk er i gang med denne formiddagen. De fire eggrettene Charlotte Mohn frister med i dag, kan du bruke til lunch eller som kveldsrett. Eggeform med røkelaks står først av gjøremålene.

Deilig kveldsrett- Dette er kjempefint til forrett, lunch eller hvis du bare er litt sulten på kvelden, sier Charlotte.

Ønsker du litt mer fyll kan poteter og grønnsaker tas i bruk - så blir det mest som en middag. Personlig foretrekker Charlotte retten uten ekstra fyll.

- Laks passer godt til egg - og den salter retten nok, sier Charlotte.  Renessanse for pultostenSelvsagt heter neste rett Hedmarksbondens omelett. Sjefen på kjøkkenet er riktig dyktig til å ivareta lokale mattradisjoner. Dette er en krysning av bondeomelett og pultostpai.

- Pultosten har fått sin renessanse, sier Charlotte. - Rett før jul fikk osten en pris fra orgnisasjonen Slow Food - og det er vi stolte av.

Charlotte forteller med glød i stemmen at denne retten bør mange prøve seg på, og pultosten er ikke noe å være redd for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer