Eieren forelsket seg i disse vakre vinduene

Slik bygde hun resten om til en drømmeleilighet.

En totalrenovering av denne Gøteborg leiligheten resulterte i en ny og praktisk bolig med god utnyttelse av de 59 kvadratmeterne. Stilen er skandinavisk og lys med kule detaljer.

- Jeg kjøpte leiligheten i 2007 da jeg var student, fortelleren eieren Elin Petterson til klikk.no.

- Den var ganske sliten, så jeg fikk den for en god pris. Gulvene var utrolig skjeve og bare i stuen skilte det 15 centimeter fra den ene siden til den andre.

Gammel sjarm - Jeg forelsket meg i de vakre vinduene og det magiske lyset, minnes hun.

- Under studietiden bodde jeg der med hunden min, helt til jeg traff kjæresten min. Da han flyttet inn, bestemte vi oss for å totalrenovere. Tanken var da å utnytte all plass maksimalt uten å gi avkall på det fantastiske lyset, og vi ønsket å beholde følelsen av en leilighet fra århundreskifte.

Våren 2010 totalrenoverte Petterson og samboeren leiligheten fra grunnen av. Det ble lagt et nytt gulv og hele planløsningen ble endret.

- Kjøkken og soverom byttet plass, forklarer Petterson.

- Og veggen mellom det som nå er kjøkken og stue ble revet for at leiligheten skulle virke større og luftigere. Dusjen, som hadde vært en liten garderobe på soverommet, ble flyttet ut på gangen, fortsetter hun.

- Vi brukte lang tid på å finne ut hvordan vi kunne lage et vanlig bad, men det var rett og slett ikke plass. Dermed ble det separat toalett og dusj, noe som egentlig er veldig praktisk når man er to.

Bevare det gamle Både Petterson og samboeren var opptatt av å bevare den gamle sjelen og følelsen i leiligheten.

- Oppbevaring er alltid vanskelig i gamle leiligheter, og jeg likte ikke ideen om Ikea garderober, forteller Petterson.

- Vi tok derfor vare på de fine dørene som ble til overs da vi rev veggen mellom stue og kjøkken, og med hjelp fra våre lokale snekkere bygde vi et lite omkledningsrom.

Det lille vinduet ved pulten på soverommet var tidligere tildekket. Nå slipper det inn godt med lys på rommet og arbeidsplassen.

- Arbeidsplassen fikk en plassbygd pult siden bordbein er i veien når det er trangt om plassen, legger Petterson til.

Fargevalg og gulv Leiligheten er luftig og åpen med gjennomgående lyse farger og enkelte fargeklatter.

- Fargevalgene ga seg nesten selv, forklarer Petterson. - Vi liker å ha en lys og enkel base, og vil heller friske opp med tekstiler og kunst. Veggfargen heter Carlssonvit og er spesialblandet til oss av vår lokale fargespesialist. Fargekoden er hemmelig, men det er en hvitfarge som ligger mellom 0500 og 0502-y, røper hun. Fargen er kjempefin og passer til alle andre hvitfarger.

GJENNOMGÅENDE LYS: Leiligheten har blitt malt i en delikat hvitfarge. Fargekoden holder eieren hemmelig. FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
FØR OG ETTER: Fra gangen ser man inn til den nyrenoverte stuen. FOTO: Elin Petterson og Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
KJØKKEN: Det hvite kjøkkenet er fra HTH FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
SOVEROM: Soverommet er lyst og delikat som resten av leiligheten FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
FØR OG ETTER: Etter mye hardt arbeid fremstår leiligheten nå lys og moderne. FOTO: Elin Petterson og AlvhemAlvhem/ Fredrik Karlsson- se 360

Det lyse og massive tregulvet i eik står i stil til de hvite veggene.

- Stuegulvet har vi kjøpt fra Gøteborgs spesialhøvleri, fortsetter Petterson. - Det har siden blitt hvitoljet med Osmo hardvoksolje. Vi synes fargen er vakker og den tåler rødvinssøl uten problemer. Gulvet i gangen er fra Marrkech design og heter Voltaire vinter. Det er jo et lite smykke i seg selv, og det eneste dristige valget vårt.

Kjøkken Det lyse kjøkkenet er fra HTH.

- Vi ville egentlig ha en benkeplate i kalkstein, forklarer Petterson. Siden kalkstein er så skjørt gikk vi heller for en mørkegrå i kompositt som hadde lik tekstur som kalkstein.

Petterson understreker at hun ikke har noen bakgrunn innen interiør, og at hun til daglig jobber som lege.

- Jeg har ikke mye fritid men den tiden jeg har liker jeg å bruke på interiør. Jeg liker å fundere ut nye løsninger, farger og materialer. Det er spennende å se hvordan alt vokser sammen i harmoni, og for ikke å snakke om gleden ved å bo i noe man har skapt selv.

Leiligheten er funnet via Alvhem Mäkleri & Interiör

Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Nedslitt garasje ble fet leilighet
Se legofilmen Ludvig (5) har laget

Saken ble opprinnelig skrevet av Rom123 for Klikk.no. Les her.

NY BOLIG: En totalrenovering endte i en ny og gjennomført leilighet for Elin petterson og samboeren.  FOTO: Elin Petterson og Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
NY BOLIG: En totalrenovering endte i en ny og gjennomført leilighet for Elin petterson og samboeren. FOTO: Elin Petterson og Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360 Vis mer
PLANTEGNING: Den nye plantegningen av leiligheten. FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360
PLANTEGNING: Den nye plantegningen av leiligheten. FOTO: Alvhem/ Fredrik Karlsson- se 360 Vis mer