Eierne av disse bilene er mest sinna

Dette er bilene med de mest aggressive sjåførene.

BMW-HISSIG: Jo finere bil, desto mindre sjanse for at sjåføren stoppet for fotgjengerne. Foto: Newspress
BMW-HISSIG: Jo finere bil, desto mindre sjanse for at sjåføren stoppet for fotgjengerne. Foto: NewspressVis mer

Menn som kjører BMW er mer tilbøyelige til å være aggressive og hensynsløse i trafikken enn sjåfører i andre bilmerker, ifølge nye studier.

En amerikansk undersøkelse som forskeren Paul K. Piff ved instituttet for Personality and Social Research ved Berkeley-universitetet i California har gjennomført, trekker paralleller mellom økonomisk velstand og dårlig oppførsel i trafikken.

Piff og hans team gjorde feltstudier ved en utvalgt fotgjengerovergang og registrerte hvilke biler som stanset for å slippe fotgjengerne over, og hvilke som ikke gjorde det. Totalt ble 152 biler registrert.

- Et av de mest signifikante trekkene vi fant, var at jo finere bil, desto mindre sjanse for at sjåføren stoppet for fotgjengerne. BMW-eierne var verst, uttaler Piff til New York Times

Teamet gjennomførte også feltstudier ved et større veikryss for å undersøke hvordan bilistene forholdt seg til trafikkreglene og andre bilister.

Dyre biler presser seg fram Av tallmaterialet kom det fram at eiere av dyre biler i større grad presset seg fram sammenlignet med eiere av rimeligere biler.

Undersøkelsen viste for øvrig at også eiere av Toyota Prius utmerket seg med dårlig oppførsel i trafikken.

Den amerikanske studien støttes av en annen undersøkelse gjort på andre siden av Atlanteren.

AGGRESSIVE: BMW-eiere, gjerne mellom 35 og 50 år i blå bil, er gjerne aggressive og hensynsløse i trafikken, ifølge nye undersøkelser. FOTO: BMW
AGGRESSIVE: BMW-eiere, gjerne mellom 35 og 50 år i blå bil, er gjerne aggressive og hensynsløse i trafikken, ifølge nye undersøkelser. FOTO: BMW Vis mer

I en spørreundersøkelse som den britiske nettsiden VoucherCodesPro har gjennomført, omtalt i Daily Mail, kommer det fram at bilistene oppfatter menn i alderen 35-50 år i blå BMW som de mest aggressive i trafikken. Undersøkelsen hadde 2837 respondenter.

Eiere av Land Rovere, Audi og Subaru rangeres også blant de mest hissige.

Menn oppgir at de i snitt mister besinnelsen bak rattet sju ganger i måneden, mens kvinner oppgir at de blir sinte som følge av bilkjøring i snitt tre ganger i måneden. Undersøkelsen viser også at sjåførene gjerne uttrykker raseriet ved å kjefte og banne, fulgt av opphisset kjøring og gestikulering.

Les også:
- Bilistene må tåle syklister i veien
Toyota-sjåfører irriterer seg mest
Slik kjøring irriterer vettet av mange
Syklistene som får bilistene til se rødt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.