Eksklusiv vin til terningkast seks

Kan det være så enkelt som at det er vinens kvalitet som gjør den eksklusiv? Vi har testet seks eksklusive viner.

VINSMAKING I ITALIA: Her skal det smakes på Brunello di Montalcino, hvor glassene står på rad og rekke i en vinbutikk i Toskana, Italia. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix
VINSMAKING I ITALIA: Her skal det smakes på Brunello di Montalcino, hvor glassene står på rad og rekke i en vinbutikk i Toskana, Italia.
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eksklusiv vin er et relativt begrep. Er det prisen som gjør den eksklusiv, eller kanskje liten tilgjengelighet? Er det muligens journalisters høye poenggivning som igjen bidrar til økt etterspørsel og pris? Eller kan det være så enkelt som at det er vinens kvalitet som gjør den eksklusiv?

Når ordet eksklusiv nevnes i forbindelse med vin tenker nok de fleste på toppslott i Bordeaux, Grand cru burgundere, prestisje Champagne osv. Det er i og for seg en naturlig tanke ettersom denne type viner oppfyller de fleste av kriteriene nevnt ovenfor. Men hvorfor er det sånn?

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer