Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Forbruksgjeld

Ekspert deler unge inn i to gjelds-grupper: De desperate og de sløve. Hvilken er du?

Unge mellom 18-25 år skylder over 800 millioner i inkassokrav.

GJELDSGRADEN ØKER: De unge skylder både mer penger enn tidligere, og har flere betalingsanmerkninger å stri med. Totalbeløpet på anmerkningene blant denne gruppen er på 842 millioner kroner – en økning på 16,5 prosent fra i fjor.
 Foto: NTB/Scanpix<span style="background-color: initial;">&nbsp;</span>
GJELDSGRADEN ØKER: De unge skylder både mer penger enn tidligere, og har flere betalingsanmerkninger å stri med. Totalbeløpet på anmerkningene blant denne gruppen er på 842 millioner kroner – en økning på 16,5 prosent fra i fjor. Foto: NTB/Scanpix  Vis mer

- Direkte skremmende tall, mener Agnes Bergo, daglig leder i Pengedoktoren.

- I veldig lang tid har vi hatt ekstremt lave renter i Norge. Unge er blitt tutet ørene fulle av hvor billig – eller nærmest gratis – det er å ta opp lån. Det er riktig for lån med pant i fast eiendom, men ikke for kredittkortgjeld. Betaler du ikke kredittkortgjelda innen fristen, påløper renter på opp mot 20–30 prosent, sier hun.

Betalingsproblemene blant unge mellom 18 og 25 år har økt det siste året, ifølge tall fra Lindorff. Fem prosent flere har fått anmerkning ved utgangen av første halvår i år, sammenliknet med i fjor.

Egenandel

De unge skylder både mer penger enn tidligere, og har flere betalingsanmerkninger å stri med. Totalbeløpet på anmerkningene blant denne gruppen er på 842 millioner kroner – en økning på 16,5 prosent fra i fjor.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?