NYGIFTE: For tre uker giftet Arthur Arnesen (36) og Marianne Berg Johnsen (29) seg i Tromsø. -  Samspillet oss imellom gjør at vi henter ut det beste i hverandre, mener de. Foto: INGUN A. MÆHLUM
NYGIFTE: For tre uker giftet Arthur Arnesen (36) og Marianne Berg Johnsen (29) seg i Tromsø. - Samspillet oss imellom gjør at vi henter ut det beste i hverandre, mener de. Foto: INGUN A. MÆHLUMVis mer

Ekspertene: Fem ting som forteller deg om du har valgt riktig partner

Nygifte Arthur (36) og Marianne (29) mener de får fram det beste i hverandre. - Det optimale utgangspunktet for et livslangt forhold, mener ekspertene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg skjønte umiddelbart at dette var riktig, sier Arthur Arnesen (36).

Han forteller om den dagen for seks år siden da han og Marianne Berg Johnsen (29) møttes for første gang. Arthur arbeidet, da som nå, som fotograf. Og Marianne kom innom for å høre om han hadde behov for en fotoassistent.

- Jeg har flere lengre forhold bak meg, men de siste tre åra før vi møttes var jeg singel. Jeg hadde egentlig sånn halvveis slått meg til ro med at jeg ikke kom til å finne den rette, og var derfor heller ikke aktivt på utkikk etter en kjæreste. Men da jeg traff Marianne var det full klaff.

Fem punkter som kan fortelle om du har valgt riktig partner Britiske Jordan Gray er parterapeut og forfatter av en rekke samlivsbøker. Her er hans sjekkliste for å finne ut om du har valgt riktig partner.

1. Det er enkelt:

- Jeg har intervjuet par som har vært giftfra ti til 60 år. Og de hadde én ting til felles: Det var enkelt. De møttes, likte hverandre, begynte å treffes og giftet seg. Og de fortsatte ekteskapet fordi de likte hverandre. Et forhold krever innsats, men de mente det ikke var nødvendig med hardt arbeid for å få ting til å fungere, sier Gray.

2. Felles kjerneverdier:

- Er dere enige om hvorvidt dere ønsker barn eller ikke? Hvordan den perfekte kvelden ser ut? Hvor viktig er det å holde seg i form? Hvis de store tingene i livet samsvarer, er de små tingene av mindre betydning.

3. Dine nærmeste venner liker din partner:

- Dine nærmeste venner og familiemedlemmer har en rimelig god idé om hvem du er. Det kan være et dårlig tegn om de, som ønsker deg alt godt, ikke går overens med din partner.

4. Han/hun tenner deg overraskende mye:

- Du ønsker å vite alt om han/henne. Tankene, følelsene og alle de seksuelle preferansene. Du tenner på både kropp, hjerte, sjel.

5. Du ønsker å gjøre hans/hennes liv så enkelt som mulig:

- Hvis du virkelig ønsker å gjøre partnerens liv så enkelt, lykkelig og godt som mulig, er det et tydelig tegn på at denne personen virkelig betyr mye for deg.Kilde: Jordangrayconsulting.com

- Se på deg selv

Hvem vi skal dele resten av livet ditt med, er en av de største og viktigste beslutningene vi tar, mener Kirsti MacDonald Jareg, psykolog og spaltist i psykologi.no.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn