Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Sommerferie

Ekspertenes beste sydentips til de som vil ha mest for pengene

Fortsatt mulig å gjøre feriekupp.

LET ETTER MULIGHETENE: Kypros er et av de feriestedene du kan få riktig mye for pengene denne sommeren. Foto: Apollo
LET ETTER MULIGHETENE: Kypros er et av de feriestedene du kan få riktig mye for pengene denne sommeren. Foto: Apollo Vis mer

(Dagbladet): Styr unna turistflokken, finn reisemålene som ikke er fullt så populære. Det er stikkordene dersom du vil ha en skikkelig bra ferie uten å måtte tømme kontoen i sommer. For nordmenn reiser gjerne i flokk og etter anbefalingene fra naboen. Det gjør at de ofte betaler mye for å havne på de tettest befolkede strendene, restaurantene og turistattraksjonene. Men her er noen tips du ikke bør gå glipp av.

Unngå turistmassene

- Dette gjelder både med tanke på reisemål, hotell og avreisedato, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

- Prisbildet følger etterspørselen, så de mest populære feriestedene og bostedene vil alltid koste mer. Man kan med andre ord spare mye på å skille seg ut. Velg mindre, greske øyer fremfor Kreta, Rhodos og Santorini. Velg Albania, Bulgaria og Portugal fremfor Spania hvis du ønsker ypperlige reisemål som ikke koster skjorta. Og hvis man har muligheten til å reise før eller etter fellesferien så lønner det seg alltid med tanke på pris, sier Rivera.

Gourmetmat og trendy vermutbarer. Dra hit i sommer.

Vi venter og venter

- Nordmenn booker nå ferien nærmere avreise enn noen gang, så det er fortsatt mulig å gjøre gode kupp. Og ja, det er nok ikke så dumt å tenke litt utenfor boksen og velge de destinasjonene ikke absolutt alle reiser til, sier Nora Aspengren, pressesjef i TUI.

TYRKISKE GLEDER: Tyrkia blir sommerens prisvinner. Foto: Clive Tompsett/TUI
TYRKISKE GLEDER: Tyrkia blir sommerens prisvinner. Foto: Clive Tompsett/TUI Vis mer

- Velg noe annet enn det «alle» reiser til i sommer. Sardinia og den østlige delen av Kreta – Heraklion – er det jeg vil kalle en uoppdaget perle. Stille og rolig og perfekt for voksne.

- Tyrkia er jo også på denne listen. Tyrkia har sannsynligvis europas beste hotelltilbud og absolutt beste priser. Her får du luksus til en rimelig penge.

La valutaen bestemme

- Veldig mange av oss henger oss opp i prisen på selve reisen, og glemmer litt at selve oppholdet også vil koste litt. Eksempelvis er Mallorca et mye dyrere reisemål enn Kroatia, Bulgaria og Albania, forteller Beatriz Rivera.

- Reiser man på budsjett kan også «all Inclusive» være et godt tips – for da har du stålkontroll.
Så fort man trår utenfor «turistmassene» senkes ofte også prisnivået, så nok en gang: velg genuint og autentisk, fremfor populært, sier Beatriz Rivera.

Fødte på flyet. Passasjerene jublet da barnet ble vist frem.

Se på kalenderen

Vær tidlig ute. Uansett hvor du vil reise lønner det seg å være tidlig ute – særlig hvis man må reise i fellesferien. Mange flyvninger begynner allerede å fylle seg opp, og prisene vil bare stige fremover når etterspørselen øker.

Husk at man også kan avbestille en reise, og du trenger ikke å betale hele beløpet før nærmere avreise – så bedre føre var, enn etter snar.

Det store kuppet

- De aller største kuppene kan man gjøre ved å reise til Tyrkia. En kraftig nedgang i etterspørsel dit har gjort at gode reiser selges langt rimeligere enn tidligere, sier Tonje Løkaas Fossum som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

- I tillegg til Tyrkia vil jeg trekke frem følgende «inside»-tips dersom man ikke har bestilt sommerferien enda:

• Lesbos: I tillegg til at man kan få gode priser på reiser dit, så er dette et reisemål med relativt lavt kostnadsnivå sammenlignet med flere av de andre greske reisemålene.

Ja, vi vil gjerne på hytta i ferien - andres hytter.

GRESKE OPPLEVELSER: Lesbos kan bli en ny opplevelse for mange nordmenn. Foto: Ving
GRESKE OPPLEVELSER: Lesbos kan bli en ny opplevelse for mange nordmenn. Foto: Ving Vis mer

• Reiser man fra Trøndelag bør man spesielt se på Kos og/eller Kalymnos, og reiser man fra Bergen/Hordaland er et hett tips å se på Parga og/eller Lefkas. Dette er noen av årets nyheter fra disse flyplassene og dermed er dette greske perler som ikke alle feriegjestene har oppdaget enda.

• Bulgaria er også et land som er aktuelt for de som er ute etter en litt rimeligere sydenferie.

Dette er Europas 10 fineste strender. Har du badet her?