Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekspertenes egne pensjonsgrep

De ber oss spinke og spare til alderdommen, men hva gjør de selv? Sjekk hvordan økonomiekspertene sikrer egen pensjon.

BLE BOLIGEIER TIDLIG: Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea kom seg tidlig inn på boligmarkedet og har opparbeidet seg en del egenkapital på grunn av verdistigningen. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
BLE BOLIGEIER TIDLIG: Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea kom seg tidlig inn på boligmarkedet og har opparbeidet seg en del egenkapital på grunn av verdistigningen. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

Elin Reitan (35), forbrukerøkonom i Nordea- Jeg kom meg tidlig inn på boligmarkedet og har ved hjelp av verdistigning i markedet maktet å opparbeide meg en del egenkapital. Dette gjør at jeg kan nedbetale boliglånet mitt i god tid før jeg går av med pensjon. Jeg sørger også for å planlegge eventuelle andre investeringer på en slik måte at jeg vil ha muligheten til å være gjeldfri den dagen jeg går av med pensjon. Om jeg ønsker å være gjeldfri er en helt annen sak, og vil avhenge av flere faktorer.

- Begynte tidlig

Jeg begynte tidlig å spare i fond. Med lang tidshorisont kan man ofte tillate seg å ta en større risiko, noe som ofte også gir en høyere avkastning. Markedet går opp og ned, så man må føle seg komfortabel med den risikoen man tar, og kunne leve med at markedet svinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?