KJØRE SELV: Rune Nesheim i motorredaksjonen har gleden av å teste en ny E-klasse fra Mercedez-Benz, en forløper til de selvkjørende bilene. Foto: Jamieson Pothecary
KJØRE SELV: Rune Nesheim i motorredaksjonen har gleden av å teste en ny E-klasse fra Mercedez-Benz, en forløper til de selvkjørende bilene. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Bil og framtid

Ekspertenes spådom: Slik blir framtidas selvkjørende biler

- I framtida trenger vi ikke bil, men transport

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tesla har allerede hatt delvis selvkjørende biler på veien over en lengre tid og de andre bilprodusentene følger etter. Hvordan framtida vil se ut er vanskelig å fastslå, men at vi til slutt slipper å røre rattet uten eget ønske er ganske klart. Hvor stort blir behovet da for å eie bilen selv?

Det er riktig nok lenge siden det spørsmålet er blitt stilt, hvilket også har ført til at selskaper som Nabobil og GoMore allerede har poppet opp over hele verden. Vi ser også endringer i taxinæringen, hvor Lyft og Uber allerede har tatt over store deler av markedet.

Delingsøkonomien

«Alle» kjenner allerede til liknende delingsmuligheter som Airbnb som bruker private leiligheter som et alternativ til hoteller for overnatting over kortere perioder. Her leier eieren av husstanden ut enten hele eller deler av boligen over korte eller lengre perioder. Ved hjelp av for eksempel Nabobil og GoMore kan man i dag også leie ut bilen sin, om det bare skulle være for noen timer, eller over flere dager.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn