TROR PÅ KJÆRLIGHETEN: Når Line Solberg (60) ikke klipper hår, leter hun etter en mann å dele gode stunder med, - og gir ikke opp med det første. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM
TROR PÅ KJÆRLIGHETEN: Når Line Solberg (60) ikke klipper hår, leter hun etter en mann å dele gode stunder med, - og gir ikke opp med det første. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

Ekspertenes tips: Slik finner du drømmepartneren

Fjern press før daten, er et av rådene fra Flørteskole-lederen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På søndag er det alle hjerters dag - bedre kjent som Valentines day. Forelskede par feirer kjærlighet og romantikk, mens andre kanskje bruker anledningen til å innlede nye forhold.

Etter et samlivsbrudd kan tanken om å starte på nytt virke skremmende, og du har kanskje glemt litt hvordan det var å møte noen for første gang. Hvordan går du fram? Vi spurte kjærlighetsekspertene.

- Vi må første og fremst våge oss ut i det Line Solberg (60) har aldri vært i et langvarig forhold, men nyter livet i jakten på en hyggelig mann å spise middag med.- Jeg har vært kjempeforelsket i voksen alder. Det føltes like sterkt som da jeg var 25. Jeg tror aldri det er for seint å begynne å date, men vi må først og fremst våge oss ut i det, sier sekstiåringen.Solberg har ei datter i tjueåra, jobber som frisør, og har det siste året testet ut en rekke dating-nettsteder. - Jeg er på jakt etter noen jeg kan være «tosom» med - istedenfor å være ensom. Samtidig har jeg det såpass bra alene, at jeg fint takker nei til en andre-date dersom jeg merker at personen ikke er en jeg liker.Solberg sier hun tror mange har lett for å klamre seg til ideen om forholdet, istedenfor å se personen man dater. - Jeg prøver å lære av gamle forhold, og ikke gjenta de samme feilene, eller velge de samme typene. Du havner fort i et spor hvor du går etter tidligere preferanser, og det er ikke nødvendigvis positivt.Hennes råd til andre som har lyst å prøve å date igjen, er å prøve seg fram på ulike datingsider. - Jeg har selv tatt en pause nå fordi jeg har begynt å date en mann, men hadde det ikke vært for det, hadde jeg gjort det igjen.

- Ute av trening

- Har du vært i et forhold lenge, er du gjerne litt ute av trening når det kommer til dating. Mange har også lett for å tenke at den første daten skal være vellykket, og da kan det fort gå galt. Det er viktig å forsøke å fjerne en del press. Senk forventningene, og se på det som god trening, sier datingcoach Asbjørn Kjellsby.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn