Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i nybilsalget

25 år siden sist gang, ifølge bilbransjen.

NYBIL: Bilbransjen har hatt en real oppsving det siste året, spesielt når det kommer til salget av nybiler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
NYBIL: Bilbransjen har hatt en real oppsving det siste året, spesielt når det kommer til salget av nybiler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): - Vi må helt tilbake til 1986 for å se en like eksplosjonsartet økning i antall nyregistrerte personbiler, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken til Dagbladet.

Det ble registrert 12 901 nye personbiler i mars måned - en økning på 12,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser fersk statistikk fra opplysningsrådet.

- Det har vært en generell oppgang i antall nyregistreringer i over et år, og trenden bare fortsetter. Det kan skyldes at det kan være optimisme og god tro på framtiden. I Sverige hadde de den største økningen noen sinne, sier Solberg Thorsen.

- Kanskje folk har ventet en stund og at finanskrisen har satt sitt preg, og at den nå er over. Jeg tror folk tør å bruke penger igjen, fortsetter han.

Han sier et normalmarked i Norge har vært lavere enn det vi har sett første kvartal i år.

Han mener det kan hende at man nå etablerer seg på et høyere nivå enn tidligere - fra det vanlige på 100 000 nybiler i året til 120 000 nybiler.

- Men er det grunn til å juble for miljøvernerne?

- Vi ser at gjennomsnittlig CO2-utslipp for nye biler går ned. Enkelte selger mye elbiler, og man ser at det registreres langt flere elbiler enn tidligere, sier Solberg Thorsen.

- De bør være fornøyd med det som skjer. I tillegg er det jo bedre med en ny Golf enn en gammel Golf, og enkelte miljøvernere mener det er store utslipp med produksjon, men det er ikke riktig, hevder Solberg Thorsen.

Han drar fram Mitsubishi som en av de store vinnerne med blant annet godt salg av elbilen I-MiEV - med en vekst på 160 prosent sammenlignet med mars i fjor. Også SUV-ene ASX og Outlander selger godt.

• Les dagens papirutgave av Dagbladet for gode råd til nybilkjøp!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media