Du leser nå Dagbladet Pluss

Ekstra vitaminer og mineraler: Spis grønnsakene nå

Høsten er høysesong for rotgrønnsaker.

GRØNNSAKSTID: Grønnsakene fortsetter å puste og transpirere etter høsting. -  Derfor børe du oppbevare dem riktig for at de skal holde seg best mulig, sier Camilla Andersen, ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: BJØRN LANGSEM
GRØNNSAKSTID: Grønnsakene fortsetter å puste og transpirere etter høsting. - Derfor børe du oppbevare dem riktig for at de skal holde seg best mulig, sier Camilla Andersen, ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Ute er det kaldt og de søte, norske bærene har sagt sitt farvel og er ute av butikkene, men nå bugner det av grønne godsaker som er verdt å smake på for kropp og sinn.

- Generelt er frukt og grønt en god kilde til fiber, som er bra for fordøyelsen og vitamin C som styrker immunforsvaret. Enkelte grønnsaker som for eksempel grønnkål, blomkål og pastinakk er en god kilde til folat som blant annet reduserer tretthet og utmattelse, forteller Camilla Andersen, ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Gunstig næring

Hun forteller også at høstens rotgrønnsaker er en kilde til kalium som blant annet bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Kvaliteten på grønnsakene er på topp nå i oktober, men Andersen legger også vekt på at grønnsakene er ferskvare og må behandles riktig for å beholde den gode kvaliteten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.