Ekstrem grilling: Legg biffen rett på kullet

Sommeren Viestad bestemte seg for å grille alt, pensjonerte han først grillkullet. Nå er også grillristen borte.

RETT FRA KULLET :  La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det. Foto: METTE RANDEM
RETT FRA KULLET : La kjøttet hvile litt på en fjøl, eller aller helst på en rist, i 5-10 minutter før du begynner å skjære i det. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eikekubbene brenner. Først med høye flammer, så energisk, stille og varmt, slik bare eik kan brenne. Og til slutt er det et teppe med hvitglødende kull.

Det er en scene som må ha utspilt seg tusenvis av ganger tidligere her på gården, siden de første menneskene kom hit da isen trakk seg tilbake etter siste istid.

Livet på landet Livet på en gammel gård er en evig påminnelse om fortida.

Steingjerdene som snirkler seg oppover fjellsidene vitner om til dels meningsløst hardt arbeid.

De lave dørstokkene i huset om at folk enten var mindre, eller kronisk duknakket — nye gjester kommer gjerne inn på kjøkkenet med et høyt "AU!"

På sletta nedenfor huset ble det for noen år siden funnet et fem tusen år gammelt steinredskap, ikke akkurat en øks, mer som et knuseredskap, et visittkort fra forgjengerne på gården.

Rundt omkring i området er det rester av noen av de første bosetningene i landet, tagging på fjellvegger og svaberg, søppelhauger, stolpehull og rester av hus og båter, klare tegn på at det har bodd mennesker her i hundrevis av generasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer