- Ekstrem lavkarbo er et kjempeeksperiment

Kan gi enorm økning i kolesterolnivået.

SKEPTISK: —Lavkarbokosthold fungerer som diett for mange overvektige. Men det betyr ikke at det er en sunn livsstil for alle, sier Monica Baumann, som har studert effekten av lavkarbo på kolesterol hos normalvektige, friske kvinner. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
SKEPTISK: —Lavkarbokosthold fungerer som diett for mange overvektige. Men det betyr ikke at det er en sunn livsstil for alle, sier Monica Baumann, som har studert effekten av lavkarbo på kolesterol hos normalvektige, friske kvinner. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Det var overraskende stor variasjon i kolesteroløkningen blant dem som deltok i vår studie, sier Monica Baumann.

Hun er student ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO), og har sammen med to medstudenter målt effekt av et ekstremt lavkarbokosthold - med under 20 og 25 gram karbohydrater dagen - på kolesterolnivå hos sju friske, normalvektige kvinner gjennom fire uker.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer