<strong>SKEPTISK:</strong> &mdash;Lavkarbokosthold fungerer som diett for mange overvektige. Men det betyr ikke at det er en sunn livsstil for alle, sier Monica Baumann, som har studert effekten av lavkarbo på kolesterol hos normalvektige, friske kvinner. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
SKEPTISK: —Lavkarbokosthold fungerer som diett for mange overvektige. Men det betyr ikke at det er en sunn livsstil for alle, sier Monica Baumann, som har studert effekten av lavkarbo på kolesterol hos normalvektige, friske kvinner. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer

- Ekstrem lavkarbo er et kjempeeksperiment

Kan gi enorm økning i kolesterolnivået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Det var overraskende stor variasjon i kolesteroløkningen blant dem som deltok i vår studie, sier Monica Baumann.

Hun er student ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO), og har sammen med to medstudenter målt effekt av et ekstremt lavkarbokosthold - med under 20 og 25 gram karbohydrater dagen - på kolesterolnivå hos sju friske, normalvektige kvinner gjennom fire uker.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer