DØDSFALL: De to britiske turistene døde plutselig natt til fredag. Foreløpig er det ingen som vet hva som er dødsårsaken. Foto: Mohamed El-Shahed / AFP Photo / NTB Scanpix
DØDSFALL: De to britiske turistene døde plutselig natt til fredag. Foreløpig er det ingen som vet hva som er dødsårsaken. Foto: Mohamed El-Shahed / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Ekteparet døde med bare timers mellomrom. masseevakueres luksushotellet

- Mamma og pappa betydde alt for meg og barna mine. Vi er i sjokk etter det som har skjedd.

Et britisk par i 60-åra har omkommet på ferie i egyptiske Hurghada.

Kelly Ormerod, som er parets datter, var på ferie sammen med foreldrene og sine tre barn da noe gikk veldig galt i går kveld. Hun forteller til britiske The Guardian at familien er i sjokk og at de tar nyheten veldig tungt.

- Mamma og pappa betydde alt for meg og barna mine. Vi er i sjokk etter det som har skjedd, sier hun.

Samtidig påpeker hun at de foreløpig ikke aner hva som er årsaken til at foreldrene hennes døde.

- Både mamma og pappa var i god form før vi dro på ferie. De hadde ingen helseproblemer i det hele tatt. Samtidig vil jeg komme med en liten oppklaring da det er veldig mange rykter som svirrer rundt. Vi vet foreløpig ikke hva som er dødsårsaken, og vi venter på en endelig obduksjonsrapport.

Evakueres

69 år gamle John Cooper ble plutselig syk torsdag kveld, og døde på hotellrommet. Bare noen timer senere ble kona Susan Cooper hastet til sykehuset i en ambulanse, men ble erklært død før den ankom.

Familien hadde benyttet seg av firmaet Thomas Cook da de reserverte reisen, og nå tar selskapet grep.

Alle hotellets 300 gjester, som har booket turen gjennom Thomas Cook, vil bli evakuert fra hotellet og innlosjert andre steder i feriebyen som ligger ved munningen av Suezgulfen.

Dette gjelder fra og med i dag, og alle deres kunder vil også få tilbud om en tidlig hjemreise dersom det er ønskelig. Det skriver The Telegraph.

Tester maten

Samtidig er det ingen andre turleverandører som har valgt å evakuere sine gjester fra Steigenberger Aqua Magic, og det er fortsatt mulig å reservere rom på det enorme hotellet som har en kapasitet på 2500 besøkende.

Det verserer også mange forskjellige forklaringer på hva som har skjedd.

The Guardian skriver at flere av gjestene har vært syke, og at mange klager på at maten er synderen. Guvernøren i Hurghada er uenig i dette.

- Dersom det var et problem med maten, ville flere personer vært berørt, sier Ahmed Abdullah, men legger til at matprøver har blitt sendt et laboratorium for testing.

The Guardian skriver også at egyptiske myndigheter hevder det var hjertefeil som var grunnen til at 69 år gamle John Cooper døde, mens en talsperson for selskapet som eier hotellet sier at de foreløpig ikke vet.