HOTELL: Hotellet Reggae Zone skiftet eiere etter en fuktig natt med mye rom. Det har nå fått navnet Lucky Beach. Foto: Privat
HOTELL: Hotellet Reggae Zone skiftet eiere etter en fuktig natt med mye rom. Det har nå fått navnet Lucky Beach. Foto: PrivatVis mer

Ferie på Sri Lanka

Ekteparet kjøpte hotellet de bodde på i fylla

Vi drakk litt mer og gjorde noen regnestykker på en serviett.

Da ekteparet Gina Lyons (33) og Mark Lee (35) la bryllupsreisen til Sri Lanka, hadde de ingen anelse om hvor minneverdig turen faktisk skulle bli.

Til Dagbladet forteller Lyons om hvordan de reiste rundt på øya, før de etter hvert kom fram til Tangalle på sørkysten.

- Vi har reist mye rundt i Asia og bestemte oss for å ta en måned på Sri Lanka som bryllupsreise. Vi reise fra Colombo til Negombo, Kandy, Ella, Yala nasjonalpark, Mirissa, Unawatuna og Hikkaduwa, men forelsket oss fullstendig i Tangalle. Vi fant et billig rom på det som da het Reggae Zone.

Og «Reggae Zone» skulle vise seg å bli en betraktelig større del av livene til det nygifte paret enn de først så for seg.

SPANDABEL: Alle ansatte i Evolve MMA ble påspandert femstjerners hotell og ferieopphold på Maldivene. Video: Evolve Vis mer

Rom

Allerede en av de første kveldene ble de kjent med en av dem som jobbet der, og etter flere flasker rom på stranda, kom de inn på hotellets eierskap.

- Han fortalte at kontrakten gikk ut i juni i år. Vi drakk litt mer, gjorde noen regnestykker på en serviett og fant ut at dette var noe vi kunne ha råd til. Vi kom med et tilbud tilsvarende den nåværende kontrakten, og de takket ja, sier hun til Dagbladet.

IMPULS: Mark Lee og Gina Lyons er etter den fuktige natta innehavere av et hotell på Sri Lanka. Foto: Privat
IMPULS: Mark Lee og Gina Lyons er etter den fuktige natta innehavere av et hotell på Sri Lanka. Foto: Privat Vis mer

Resultatet av nattas eskapader ble altså at de sto som eiere av et hotell på ei strand nesten tusen mil unna London hvor de bor. Det var mye som måtte gjøres, selv etter at avtalen verdt mer enn 300 000 kroner var undertegnet.

- Stedet var både møkkete og nedslitt, men vi bestemte oss for å brette opp ermene og gjøre noe med det. Det var et voldsomt potensial der, forteller Lyons.

Gleder seg

Og som sagt, så gjort. Paret punget ut med ytterligere 150 000 for overtakelsen og oppussingen, og etter to måneders hardt arbeid kunne de åpne dørene på seinsommeren.

Familien og vennene til paret var til å begynne med kritiske til impulskjøpet, men har etter hvert blitt overbevist.

- Vi kunne ikke språket og hadde liten kjennskap til lovene. Familien vår var skeptiske til å begynne med og trodde at vi hadde tatt en for stor sjanse, men nå er de bare glade på våre vegne og gleder seg til å besøke oss.

DÅRLIG UTSIKT: Graffitikunstneren Banksy har dekorert deler av hotellet som blir beskrevet som det hotellet i verden med verst utsikt. Hotellet ligger rett ved israelerens mur mot Vestbredden i byen Betlehem. Video: AP Vis mer