El-bilene du kan glede deg til

Det kommer veldig mange gode grunner til å kjøre grønt i tida fremover.

FISKER KARMA: Henrik Fisker, den danske designeren bak biler som Aston Martin DB9 og BMW Z8, kommer med det Fisker omtaler som verdens første luksus-plug-in hybrid, Karma. De fleste vil nok si seg enige i at designet er vellykket, og kombinerer man et vakkert ytre med i overkant av 400 hester, 1300 Nm, og en prislapp på rundt 1,3 millioner, så har du en drømmefamiliebil for enhver miljøbevisst designjunkie. Den rent elektriske rekkevidden oppgis til 80,5 km, hvoretter en bensinmotor lader batteriene. Alle foto: produsentene
FISKER KARMA: Henrik Fisker, den danske designeren bak biler som Aston Martin DB9 og BMW Z8, kommer med det Fisker omtaler som verdens første luksus-plug-in hybrid, Karma. De fleste vil nok si seg enige i at designet er vellykket, og kombinerer man et vakkert ytre med i overkant av 400 hester, 1300 Nm, og en prislapp på rundt 1,3 millioner, så har du en drømmefamiliebil for enhver miljøbevisst designjunkie. Den rent elektriske rekkevidden oppgis til 80,5 km, hvoretter en bensinmotor lader batteriene. Alle foto: produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Elbiler har gjennom sin spede oppvekst vært belemret med et kanskje ikke helt ufortjent rykte som kuriøse mopedbiler. Men nå kan det se ut som om elbilens tid er her.

Fokuset på miljø har skapt en bølge av nye modeller og merker med grønn profil. Men det er ikke bare planetens ve og vel som driver bilprodusentene. EU stiller stadig strengere krav til miljøhensyn. Fra 2012 må snittutslippet til enhver produsent ned på 130 gram CO2 per kilometer, og med et foreløpig mål på 95 gram I 2020 det er ingen grunn til å tro at kravene blir lempeligere med årene.

Det finnes dog en nedre grense for hva man kan oppnå med konvensjonelle forbrenningsmotorer, dermed tvinges produsentene til å tenke alternativt, og målet er nullutslippsbilen.

Grønt i GenèveGenève-messen i mars byr på flere nullutslippskonsepter som ganske sikkert gir en pekepinn på hva vi kan vente oss fra bransjen fremover. Og det er ikke bare håpefulle småselskaper som hiver seg på el—karusellen: BMW har et nytt elbilkonsept basert på 1-serien, Citroen kommer med sin C-Zero og Nissan med familiebilen Leaf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.