Elbilen med 60 mil rekkevidde!

Og utslippet er bare vann.

FERDIGTESTET: Hyundai ix35 el-hydrogen er ifølge produsenten verdens første masseproduserte el-hydrogenbil.  Foto: HYUNDAI
FERDIGTESTET: Hyundai ix35 el-hydrogen er ifølge produsenten verdens første masseproduserte el-hydrogenbil. Foto: HYUNDAI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Hyundai ix35 el-hydrogen i produksjon!

Hyundai annonserer at de har startet masseproduksjon av el-hydrogenbiler - som første selskap i verden. Produksjonen startet opp i januar i fjor, men først nå kan vi konstatere at det blir noe volum å snakke om.

Den første solgte bilen i serien for det norske markedet, ble levert til Skedsmo kommune for et år siden, og siden har det vært noen leveranser til kommunale etater i Østlands-området.

Tester i Norge Hyundai ix35 el-hydrogen - offisielt navn ix35 FCEV, som står for Fuel Cell Electric Vehicle, har i lengre tid vært testet på vei, blant annet i Norge, Danmark og Tyskland.

Hydrogenbilenes største utfordring hittil har vært kulde - dette er årsaken til at Norge er blant testlandene, Hyundai via senior PR-manager Morten Brusletto i Hyundai Norge opplyser at dagens biler er testet i Norge til 25 minusgrader.

Den nye brenselcelle-elbilen er altså basert på en folke-SUV. Dette i motsetning til brenselcelle-modellen fra Honda vi kjørte i 2011 - FCX Clarity, som er en stor sedan.

Denne Hondaen har nå samlet et anselig antall mil på veiene med et utvalg leasing-kunder i forskjellige land. Honda regner med å ha en ny hydrogenmodell klar for markedet i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer