STORSELGER: Mitsubishi i-MiEV er den elbilen som selger klart mest, men den må nok regne med sterk konkurranse fra Nissan Leaf som lanseres i disse dager. Foto: ESPEN RØST
STORSELGER: Mitsubishi i-MiEV er den elbilen som selger klart mest, men den må nok regne med sterk konkurranse fra Nissan Leaf som lanseres i disse dager. Foto: ESPEN RØSTVis mer

Elbilsalget har nesten doblet seg i Rogaland

Det er bare i Oslo og Akershus det selges flere.

I forhold til innbyggertallet er økningen i Stavanger større enn i både Bergen og Oslo, skriver Stavanger Aftenblad.

I løpet av hele 2010 ble det totalt solgt 28 elbiler i Rogaland. Per 31. mai i år var det allerede solgt 86 stykker, og i løpet av juni og juli steg tallet til 94, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Etter samme periode i fjor var det solgt bare 12 stykker.

- Årsaken til at man ser en stor økning i Rogaland nå, er en kombinasjon av utbygging av ladestasjoner, lokale organisasjoner som Rogaland elbil forening, støtte fra lokale firmaer, flere og billigere biler, i tillegg til at det er penger å spare i bomringene, sier Ole Henrik Hannisdahl, leder for prosjektet Grønn bil.

Prosjektet er et samarbeid mellom Energi Norge, KS - kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon, miljøbevegelsen Zero og det statlig finansierte miljøprosjektet Transnova.

(NTB)