Eldre og legemidler

Eldre kan lett gå i surr når medisinen får ny farge, form og nytt navn. 1 av 20 tar dobbel dose ved kopimedisin

Farlig pille-surr hos eldre som bruker flere legemidler. 

TRENGER INFO: Apoteket må tilby billigste alternativet av legemiddelet. En fersk studie fra Sverige viser at pasienter som tilbyd kopimedisiner, ikke får mer rådgivning enn andre. Steinar Madsen i Legemiddelverket understreker at alle ledd må bidra til god informasjon om legemidlere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
TRENGER INFO: Apoteket må tilby billigste alternativet av legemiddelet. En fersk studie fra Sverige viser at pasienter som tilbyd kopimedisiner, ikke får mer rådgivning enn andre. Steinar Madsen i Legemiddelverket understreker at alle ledd må bidra til god informasjon om legemidlere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Feil bruk og dobbel dose av medisin ved bruk av kopimedisin er et åpenbart problem hos eldre pasienter. I åras løp har jeg sett mye av dette. Pasienten får en ny resept på en kopimedisin, men fortsetter å ta den gamle og får dermed dobbel dose, sier Kenneth Knutsen, seksjonsoverlege ved Hjertemedisinsk seksjon, Sykehuset i Vestfold.

Han forteller at problemet er særlig stort for hjertepasienter. De tar ofte mange, sterke medisiner.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer