Eldre og legemidler

Eldre kan lett gå i surr når medisinen får ny farge, form og nytt navn. 1 av 20 tar dobbel dose ved kopimedisin

Farlig pille-surr hos eldre som bruker flere legemidler. 

TRENGER INFO: Apoteket må tilby billigste alternativet av legemiddelet. En fersk studie fra Sverige viser at pasienter som tilbyd kopimedisiner, ikke får mer rådgivning enn andre. Steinar Madsen i Legemiddelverket understreker at alle ledd må bidra til god informasjon om legemidlere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
TRENGER INFO: Apoteket må tilby billigste alternativet av legemiddelet. En fersk studie fra Sverige viser at pasienter som tilbyd kopimedisiner, ikke får mer rådgivning enn andre. Steinar Madsen i Legemiddelverket understreker at alle ledd må bidra til god informasjon om legemidlere. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Feil bruk og dobbel dose av medisin ved bruk av kopimedisin er et åpenbart problem hos eldre pasienter. I åras løp har jeg sett mye av dette. Pasienten får en ny resept på en kopimedisin, men fortsetter å ta den gamle og får dermed dobbel dose, sier Kenneth Knutsen, seksjonsoverlege ved Hjertemedisinsk seksjon, Sykehuset i Vestfold.

Han forteller at problemet er særlig stort for hjertepasienter. De tar ofte mange, sterke medisiner.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer