Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En av årets kuleste biler

Og det fra en bilprodusent som ikke er mest kjent for å være kul.

KULT SKAL DET VÆRE: Som de andre Adam-versjonene, har Adam Rocks et spenstig designet interiør. Foto: OPEL
KULT SKAL DET VÆRE: Som de andre Adam-versjonene, har Adam Rocks et spenstig designet interiør. Foto: OPEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere bilsaker på db.no/bil

DinSide: Oppkalt etter Opel-gründer Adam Opel, presenterer nå Opel en ny modell i det såkalte crossover-segmentet.

Crossover er en slags krysning mellom SUV og personbil, oftest med forhjulstrekk og lettere offroad-egenskaper.

I denne klassen er Opel ADAM et friskt og nytenkende innslag, først og fremst på grunn av de mange praktiske løsningene. Vår test av Opel ADAM kan du lese her.

Med vind i håret Den største forskjellen fra Adam Rocks til de tidligere variantene er det elektrisk drevne soltaket, som drar seg helt tilbake til C-stolpen på bare fem sekunder. Det skal heller ikke virke negativt på kjøreegenskapene.

Opel har også varslet at de skal lansere Opel Astra OPC Extreme i Genève.

Bilen er 3,74 meter lang, og Rocks leveres med en håndfri parkeringsassistent. Dette skal hjelpe deg med parkeringen, uten at du trenger å ha hendene på rattet. Men i motsetning til omtrent like kule Renault Twingo har den motoren foran, ikke bak.

OPEL ADAM. Foto: OPEL
KULT SKAL DET VÆRE: Som de andre Adam-versjonene, har Adam Rocks et spenstig designet interiør. Foto: OPEL
TILBAKELENT: Ingen tvil om hva slags kundegrupper denne bilen tar sikte på. Foto: GENERAL MOTORS
OPEL ADAM. Foto: OPEL
OPEL ADAM. Foto: OPEL
CROSSOVER: Nye Opel Adam Rocks (ja, den heter det!)er Opels siste framstøt for å skaffe seg et yngre image. Crossoveren er basert på «Jam, Slam, Glam»-bilen Adam. Foto: OPEL
OPEL ADAM. Foto: OPEL
OPEL ADAM. Foto: OPEL
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
OPEL ADAM. Foto: OPEL
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS

ADAM er en bil som er laget for bymiljø, men samtidig er Rocks hevet 15 millimeter for at den skal bli enda mer fleksibel utenfor bygrensene, og få et mer sporty utseende.

Ny 3-sylindret motor Samtidig med lanseringen av Adam Rocks, som skal vises til massene på Genève Motor Show i starten av mars, kommer Opel med sin nye 1,0 liter Ecotec med tre sylindre, direkte innsprøytning og turbo. Denne yter 115 hestekrefter, men kommer også i en utgave med 90 hester. I begge tilfeller leverer motorene et dreiemoment på 166 newtonmeter ved 1800 omdreininger.

Nylig testet vi for øvrig Opel Insignia Country Tourer.

Det er tidlig kraftleveranse fra en bensinmotor, og ligner mer på momentkurven til en dieselmotor.

Motorene skal legge lista til rette for en ny generasjon motorer, med såkalt Low-end dreiemoment, som betyr at man med bensinmotorer trenger lite turtall for å få full effekt.

Motoren skal produseres i hel-aluminium, og forbruket skal ned i 0,43 liter på mila. Bilen får Start-stopp teknologi og manuell girkasse med tørrvekt på bare 37 kilo, noe som gjør nye Adam Rocks 30 prosent lettere enn dagens versjon.

Informerer og underholder Adam Rocks får også et nytt såkalt «infotainment»-system. Med andre ord, et system som både skal informere og underholde.

Det nye IntelliLink systemet er kompatibelt med både Android og Apple iOS telefonsystemer. Samme utstyret finner du også i den smarte, nye Meriva, som vi nylig kjørte, og som offisielt er den beste bilen for ryggen.

Med Apples iOS-system er IntelliLink laget for Siri Eyes, et Apple-program som gjør at man kan talestyre telefonen. Med Siri Eyes kan man få diktert en SMS mens man skriver, eller få mottatt SMS opplest. IntelliLink er prisbelønnet og enkelt i bruk, og gjør Adam Rocks til en godt tilkoblet bil.

Mange valgmuligheter Adam Rocks får også oppgradert bakhjulsoppheng, tilpasset fjæring og mer direkte styring. Rocks kommer standard med 17 tommers hjul, men kan også leveres med 18 tommere som ekstrautstyr.

Rocks får oppgradert gråfarget utvendig styling, og kan leveres i 18 ulike farger, med seks egne fargevalg til taket.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Hele Norges coronakart