En av de aller beste stasjonsvognene

Test av Peugeot 308 SW.

FAMILIELIKHET: For de uinnvidde er det ikke så lett å se forskjellen i forhold til storebror 508. Og hvorfor egentlig betale 100.000 kroner mer? Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
FAMILIELIKHET: For de uinnvidde er det ikke så lett å se forskjellen i forhold til storebror 508. Og hvorfor egentlig betale 100.000 kroner mer? Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi har tatt for oss den nye stasjonsvognen, denne gang med en 3-sylindret bensinmotor med 1,2 liter slagvolum. Det høres pinglete ut, selv om den har fått det politisk velklingende navnet PureTech.

Vi forventet oss da heller ikke allverden. Men bilen ga oss et aldri så lite hakeslepp nokså raskt.

Vi visste fra før at Peugeot 308 SW hadde stort bagasjerom og et fint interiør, så det var ikke dét som ga oss denne positive overraskelsen under den første kjøreturen på norsk vei.

Ei heller totalforbedringen i forhold til da vi testet forrige 308 SW.

En av verdens beste motorer Nei, det var den oppsiktsvekkende fine bensinmotoren. Den gir imponerende ytelser og god drivstofføkonomi i denne familiebilen - og det altså fra en 3-sylindret motor på 1,2 liter. Vi gir mer detaljert informasjon om denne lenger ned.

Først til bilens hovedfunksjoner, som jo er å transportere folk og bagasje på best mulig måte.

Typiske konkurrenter vil være VW Golf stasjonsvogn, Toyota Auris Touring, pluss stasjonsvognene av Hyundai i30 og Kia Cee'd. La oss heller ikke glemme den litt uklassifiserbare Skoda Octavia stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer