Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En av de beste løsningene vi har testet

Ny, snedig løsning.

KOMPAKT: Logitechs nye Keys-To-Go tar ikke opp mye ekstra plass i sekken eller veska, og kan minne om Microsofts Surface-tastatur. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
KOMPAKT: Logitechs nye Keys-To-Go tar ikke opp mye ekstra plass i sekken eller veska, og kan minne om Microsofts Surface-tastatur. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside På jakt etter et tastatur til iPad-en, men ønsker ikke en klumpete løsning som er bygget inn i et deksel? Kanskje fordi du ikke har behov for å bruke det til enhver tid?

Tastaturdekslene kan være praktiske, men kan også gjøre nettbrettet tykkere og tyngre enn nødvendig.

TEST: Magnetic Air — tastaturet som gjør iPad til en PC

Om du ønsker noe enklere og mer portabelt, kan Logitechs nye Keys-To-Go være akkurat det du er ute etter.

SLANKT: Keys-To-Go er flat som en (lihttp://gfx.dagbladet.no/blink/elements-2/icons/mono/move.giftt tykk) pannekake. Det eneste lille problemet er at den kan skli på de aller glatteste overflatene. Foto: KIRSTI ØSTVANG  /DINSIDE.NO
SLANKT: Keys-To-Go er flat som en (lihttp://gfx.dagbladet.no/blink/elements-2/icons/mono/move.giftt tykk) pannekake. Det eneste lille problemet er at den kan skli på de aller glatteste overflatene. Foto: KIRSTI ØSTVANG /DINSIDE.NO Vis mer

Det er et utrolig tynt og lett trådløst Bluetooth-tastatur til iPad. Og det er midt i blinken for deg som bare vil skrive av og til.

Microsoft-inspirert design Microsoft bør nok føle seg beæret når de ser det nye Logitech-tastaturet. Det minner om deres Touch Cover-deksel til Surface, men er litt mindre. Det skal heller ikke festes på iPad-en, men er frittstående.

Keys-To-Go er laget av et stoff Logitech kaller FabricSkin, som er et mykt, nesten gummiaktig væskeavstøtende materiale. Du kan ikke hive det i oppvaskmaskinen, men du kan tørke det av om du velter en kopp kaffe på det. Bare pass på så det ikke kommer vann i ladeporten på siden.

Behagelig å skrive på Selv om Keys-To-Go er flatt, er det behagelig å skrive på. Tastene er mekaniske, så du har likevel litt motstand når du skriver. Med unntak av den øverste radene, er tastene i normal størrelse, så de er enkle å treffe. Lydløse er de også.

I tillegg har Logitech utstyrt det med et sett iOS-spesifikke taster for å gå tilbake til hjemskjermen, åpne multitasking-menyen, åpne Spotlight-søket, velge språk på tastaturet, ta en skjermdump, styre musikkavspilling og justere volum.

LES OGSÅ: Tastaturet som kan brukes med «alt»

Det er nyttig og åpner for mer effektiv bruk av iPad-en. Du har også mer PC-lignende funksjoner som Fn-C, Fn-V, Fn-X, som fungerer som kopier, lim og klipp.

Den perfekte kombinasjonen? Vi har etter hvert testet mange nettbrett-tastatur, veldig mange av dem fra Logitech, som kan sies å ha blitt en slags konge av på denne fronten. Keys-To-Go seiler opp som en av de aller beste til nå.

Et godt nettbrett-tastatur bør være hendig, lett å bruke, lades sjelden (vi har brukt det i nesten to måneder uten å måtte lade) og det gjør heller ingenting om det ser kult ut i samme slengen. Logitechs nye tilskudd har alle de egenskapene.

Noen ønsker kanskje et tastatur integrert i et deksel, og det kan være praktisk å måtte slippe å bære med seg flere ting i sekken eller veska.

Keys-To-Go tar imidlertid ikke mye ekstra plass. Det at det ikke er låst fast til én spesiell iPad-design, gjør også at det kan brukes når man oppgraderer til en ny modell, eller på tvers av iPad-er, både store og små.

NORSK OPPSETT: Keys-To-Go har alle tegnene du trenger for å skrive på norsk. Den øverste raden med smale taster er spesielle iOS-hurtigtaster. Når du først har paret iPad-en med tastaturet, er det ingen sak å ta det i bruk. Det finnes en egen tast for å gjøre tastaturet Bluetooth-søkbart. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
NORSK OPPSETT: Keys-To-Go har alle tegnene du trenger for å skrive på norsk. Den øverste raden med smale taster er spesielle iOS-hurtigtaster. Når du først har paret iPad-en med tastaturet, er det ingen sak å ta det i bruk. Det finnes en egen tast for å gjøre tastaturet Bluetooth-søkbart. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Ja, du kan til og med bruke det med iPhone-en og Apple TV-en om du vil. Anvendeligheten gjør at prislappen ikke er så tung å svelge.

LES OGSÅ: Test skrivehastigheten din

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

MEN DU BØR HA ET DEKSEL TIL IPAD-EN: For det er likevel lettere å skrive når skjermen står oppreist.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
MEN DU BØR HA ET DEKSEL TIL IPAD-EN: For det er likevel lettere å skrive når skjermen står oppreist. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer