Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En av fjorårets beste Android-mobiler har krympet

Nå kommer LG G2 i miniutgave.

MER HENDIG: LG lanserte G2 Mini på Mobile World Congress i Barcelona, der vi fikk anledning til å prøve den ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
MER HENDIG: LG lanserte G2 Mini på Mobile World Congress i Barcelona, der vi fikk anledning til å prøve den ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DINSIDE.NO: Smartmobil-produsentene har skjønt at ikke alle vil ha stor skjerm. De siste årene har derfor stadig flere sluppet miniutgaver av toppmodellene sine, og vi kan nevne HTC One Mini og Samsung Galaxy S3 Mini.

Nå har også LG kastet seg på trenden med LG G2 Mini.

Den er kort fortalt en kompakt utgave av deres flaggskip G2, som vi anså som en av fjorårets beste Android-telefoner.

Mini-versjonen har riktignok ikke like heftige spesifikasjoner: På innsiden sitter for eksempel en svakere 1,2 GHz firekjerners prosessor og bare 1 GB RAM.

Ikke akkurat liten skjerm G2 Mini har også en 4,7 tommers skjerm, sammenlignet med 5 tommers skjerm hos storebror G2. Oppløsningen er dessverre mye lavere på G2 Mini — den er qHD, altså 960 x 540 punkter sammenlignet med 1080p-oppløsning hos storebror (fire ganger så mange punkter).

Alt er imidlertid ikke nedtur.

G2 Mini har det samme fine designet, er laget i plast, og har en litt annerledes bakside med ru overflate som gjør at den ikke føles som en billigtelefon. Den er nesten en millimeter tykkere enn storebror, men er ganske lett og behagelig å holde.

Framsida består nesten bare av skjerm, og på baksida finner vi den unike knappeløsningen LG lanserte med G2. Vi synes det er litt rart, siden selskapet sa denne var laget spesielt for å gjøre en stor telefon lettere å håndtere, og G2 Mini trenger det egentlig ikke.

Nyeste Android Brukeropplevelsen på G2 Mini er ellers den samme som hos toppmodellen. Mellomklasse-mobilen kjører nyeste versjon av Android, noe som ikke alltid er tilfelle for telefoner i denne kategorien.

Susanne Persson, nordisk produktspesialist for mobiler i LG Electronics, forteller til DinSide at alle smartmobiler de lanserer i år, vil komme med Android 4.4. Google senket nemlig systemkravene for telefoner i den nyeste versjonen av mobiloperativsystemet, noe som gjør det enklere for produsenter å putte det også i de billigere modellene.

Kul og sikker opplåsing LG har gjort en rekke tilpasninger til brukergrensesnittet, og lagt til en del egen programvare også. Vi blir visst aldri lei av å klage over at det kan bli mye «bloatware», og det er også tilfellet her.

Noen av de unike funksjonene er imidlertid ganske kjekke.

G2 Mini har blant annet «KnockON»-funksjonen vi husker fra G2, der brukeren aktiverer skjermen ved å trykke på den to ganger. Men den leveres også med en videreutviklet versjon av denne kalt «Knock Code», som lar deg låse opp telefonen ved å trykke ulike områder av skjermen i en bestemt rekkefølge.

HVEM ER MINI: LG G2 Mini skal være liten, men har større skjerm enn Apples toppmodell, Iphone 5S. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FLERE FARGER: LG G2 Mini. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KNAPPER PÅ BAKSIDEN: Det kjenner vi igjen fra storebror LG G2. Foto: KIRSTI ØSTVANG
RASK NOK FOR DE FLESTE: LG G2 Mini. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MER HENDIG: Men ikke like bra. LG lanserte G2 Mini på Mobile World Congress i Barcelona. Vi fikk anledning til å prøve den ut. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HENDIG STØRRELSE: LG G2 Mini. Foto: KIRSTI ØSTVANG

Det er enkelt å sette opp og fungerer også godt i praksis. Uten knapp på framsida er det en fin måte å låse opp telefonen på uten å måtte plukke den opp fra bordet, for eksempel. Knock Code kommer til andre LG-telefoner i løpet av nærmeste framtid, og du ser hvordan funksjonen fungerer her.

4G-mobil til 2500 kroner G2 Mini har for øvrig et batteri på 2.440mAh. Det er kurant, men vi får komme tilbake til batteritid når vi får telefonen inn til test. LG lover selv at batteritida skal være svært god. 4G støttes også, forresten.

Selv om LG ikke har gått samme vei som Sony gikk med sin Xperia Z1 Compact, sitter vi igjen med et godt førsteinntrykk av G2 Mini. Nei, den er ikke like heftig som G2, men så er den også rundt tusenlappen billigere. LG sier de håper å nå et enda bredere publikum med den, ikke bare i de prissensitive markedene, men også i land som Norge.

LG G2 Mini skal komme i salg i løpet av andre kvartal i år, og vil ha en veiledende utsalgspris på 2490 kroner, får DinSide opplyst.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Flere mobilnyheter får du her:
Alle mobilnyhetene fra mobil-messen i Barcelona får du her

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!