TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet seks pulsklokker med GPS. Foto: Produsentene
TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet seks pulsklokker med GPS. Foto: ProdusenteneVis mer

En av pulsklokkene får terningkast seks

Vi har testet pulsklokker med GPS.

Vi tester pulsklokker med jevne mellomrom. I 2008 var Polar RS 400 SD best i test.

I tilsvarende test som denne fra august i fjor, hadde Garmin med to klokker mer - de kom ikke like godt ut som testvinneren.

Tidligere i år testet vi billige pulsklokker (under 1500 kroner). Også der kom Garmin best ut - om det ikke ble terningkast seks.

Den største fordelen med GPS på en pulsklokke er at du kan få informasjon om hastighet og distanse uansett om du sykler, løper, går på rulleski/ski eller padler.

Den eneste forutsetningen er at du trener utendørs slik at klokka får lokalisert og kan motta satellittsignaler.

Andre muligheter som åpner seg, er at du kan lagre spordata og ved hjelp av programvare som produsentene tilbyr, legge inn og se treningsruta på et kart.

På denne måten kan du f.eks. dele treningsløyper med venner og bekjente - og motsatt, laste ned treningsløyper fra andre brukere.

Slik er testen gjennomført De ulike pulsklokkene med tilhørende sensorer har vært brukt til sykling, løp og treningsturer til fots i marka og på fjellet.

Testteamet har disponert de fleste modellene i ca. 3 måneder. Vi har testet de ulike modellene opp mot hverandre for å se om de gir samme resultat med tanke på de dataene de viser i sanntid, og det som er mulig å lese ut fra de lagrede dataene i etterkant.

Kjøpetips Ta utgangspunkt i de aktivitetene du driver mest med, før du bestemmer deg for hvilke sensorer du eventuelt vil trenge. En klokke med innebygget GPS blir noe større enn en uten. Ønsker du å trene med GPS det meste av tida, vil vi anbefale en klokke fra Garmin. Trener du like mye uten GPS som med (eller mindre), vil vi anbefale en pulskokke fra en annen leverandør med en ekstern GPS-sensor. Det er ganske store prisforskjeller på de ulike modellene. På noen av de enkleste pulsklokkene (som kan være gode nok for en nybegynner/mosjonist) vil f.eks. en GPS-sensor gjerne doble utgiften i forbindelse med innkjøp - noe det er verdt å tenke på. Skal du bruke pulsklokka mens du sykler, sjekk om det er en brakett eller festeanordning så du får festet klokka til styret.
LES OGSÅ: Slik får du superkondis
Her er de beste løpeskoene
11 tips som gjør deg raskere
Den ultimate treningsøvelsen
Treningen som forbrenner mest fett

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Garmin Forerunner 310XT Beste pulsklokke med GPS. Best i test! Karakter: 6/6 Produsent: Garmin Pris: 3369 Suunto T6 Multisport Pack Glimrende pulsklokke. Avansert og meget solid, men ikke den enkleste å ta i bruk. Karakter: 5/6 Produsent: Suunto Pris: 4400 Polar RS800CX Glimrende pulsklokke. Karakter: 5/6 Produsent: Polar Pris: 5000 Polar RS300X Mest for pengene. Karakter: 4/6 Produsent: Polar Pris: 2698 Suunto M5 Godt valg for nybegynnere. Karakter: 4/6 Produsent: Suunto Pris: 3100 Polar FT60 For deg som trenger et treningsprogram og oppfølging. Fin å bruke som dagligklokke. Karakter: 4/6 Produsent: Polar Pris: 2798