MATTIPS: Til bifana i burgerbrød trenger du: 2 hamburgerbrød, 1 paprika, 200 g svinekjøtt, hakket. Krydderet lager du av: 1/2 ts tabasco, 1 laurbærblad, 

2 piri-piri (eller litt cayenne), 1 hvitløkfedd og en hakket løk. Bland kjøttet med knust hvitløkfedd og krydderet. Ha alt i en ildfast form med litt vann (eller vin) og bak i ovnen en times tid på 180 grader. 

Legg inn paprikaen samtidig. Etter ca 25 minutter tar du den ut av ovnen (når den begynner å falle sammen). 

Hakk det røde på paprikaen sammen med svinekjøttet og server i burgerbrød, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
MATTIPS: Til bifana i burgerbrød trenger du: 2 hamburgerbrød, 1 paprika, 200 g svinekjøtt, hakket. Krydderet lager du av: 1/2 ts tabasco, 1 laurbærblad, 2 piri-piri (eller litt cayenne), 1 hvitløkfedd og en hakket løk. Bland kjøttet med knust hvitløkfedd og krydderet. Ha alt i en ildfast form med litt vann (eller vin) og bak i ovnen en times tid på 180 grader. Legg inn paprikaen samtidig. Etter ca 25 minutter tar du den ut av ovnen (når den begynner å falle sammen). Hakk det røde på paprikaen sammen med svinekjøttet og server i burgerbrød, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

En av terningkast seks-vinene koster under 150 kroner

Ukas vintest.

Billigvin har i tillegg til portvin vært segmentet Portugal først og fremst har vært kjent for på det norske markedet, men satsing på kvalitetsvin gjør nå at det finnes mye spennende også blant de mer seriøse vintypene.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet EM for vinkelnere. Robert er deleier og daglig leder på The Pink Elephant. Foto: Nina Hansen Vis mer

Portugal har i en årrekke hatt bestselgere rundt hundrelappen med viner som stort sett har gitt god valuta for pengene.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn