MATTIPS: Til bifana i burgerbrød trenger du: 2 hamburgerbrød, 1 paprika, 200 g svinekjøtt, hakket. Krydderet lager du av: 1/2 ts tabasco, 1 laurbærblad, 

2 piri-piri (eller litt cayenne), 1 hvitløkfedd og en hakket løk. Bland kjøttet med knust hvitløkfedd og krydderet. Ha alt i en ildfast form med litt vann (eller vin) og bak i ovnen en times tid på 180 grader. 

Legg inn paprikaen samtidig. Etter ca 25 minutter tar du den ut av ovnen (når den begynner å falle sammen). 

Hakk det røde på paprikaen sammen med svinekjøttet og server i burgerbrød, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
MATTIPS: Til bifana i burgerbrød trenger du: 2 hamburgerbrød, 1 paprika, 200 g svinekjøtt, hakket. Krydderet lager du av: 1/2 ts tabasco, 1 laurbærblad, 2 piri-piri (eller litt cayenne), 1 hvitløkfedd og en hakket løk. Bland kjøttet med knust hvitløkfedd og krydderet. Ha alt i en ildfast form med litt vann (eller vin) og bak i ovnen en times tid på 180 grader. Legg inn paprikaen samtidig. Etter ca 25 minutter tar du den ut av ovnen (når den begynner å falle sammen). Hakk det røde på paprikaen sammen med svinekjøttet og server i burgerbrød, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

En av terningkast seks-vinene koster under 150 kroner

Ukas vintest.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Billigvin har i tillegg til portvin vært segmentet Portugal først og fremst har vært kjent for på det norske markedet, men satsing på kvalitetsvin gjør nå at det finnes mye spennende også blant de mer seriøse vintypene.

Portugal har i en årrekke hatt bestselgere rundt hundrelappen med viner som stort sett har gitt god valuta for pengene.

Enkle, fruktdrevne og lett krydrede viner kombinert med lav pris har truffet bredt, og satt Portugal på kartet.

Portvin

Portvinsproduksjonen har i lang tid vært landets flaggskip og har sin definitive plass blant verdens mest særegne og tradisjonelle viner. I tillegg har Madeira bidratt til at Portugal først og fremst har vært kjent for hetvin i tillegg til sine enkle bordviner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn