En av to slakter sjefen

Norske arbeidstakere har talt: Sjefen er konfliktsky, har dårlige lederegenskaper og bryr seg for lite om de ansatte.

TEAMWORK:  Daniel Klepp (23) har et godt forhold til sin sjef, Trine Wirum (39) oppe i flykontrollen på Værnes lufthavn. - Vi har en god tone og liker å jobbe sammen. En sjef må kunne være kompis og spøke litt, samtidig som hun eller han har autoritet til å bestemme, mener Klepp. 
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
TEAMWORK: Daniel Klepp (23) har et godt forhold til sin sjef, Trine Wirum (39) oppe i flykontrollen på Værnes lufthavn. - Vi har en god tone og liker å jobbe sammen. En sjef må kunne være kompis og spøke litt, samtidig som hun eller han har autoritet til å bestemme, mener Klepp. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I en fersk undersøkelse Synovate har gjennomført på vegne av Arbeidsforskningsinstituttet og Manpower, dømmer over 5000 ansatte i ulike bransjer i Norge sine nærmeste ledere nord og ned: Én av to synes sjefen tar dårlige og lite veloverveide beslutninger.

Nesten fire av ti opplever sjefen som konfliktsky og lite beslutningsdyktig Én av tre sier han/hun ikke er tilgjengelig for de ansatte Halvparten synes sjefen er dårlig til å motivere Like mange synes sjefen er en dårlig veileder — Når såpass mange er misfornøyde med sjefens lederegenskaper bør dette være en tankevekker, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower.

— Vi vet at lederens evne til å motivere, skape engasjement og et godt arbeidsmiljø er en avgjørende faktor for å få de ansatte til å yte det lille ekstra og til å trives i jobben.

—Demokratiet i fare Én av tre ansatte opplever at sjefen ikke bryr seg om dem. — Når sjefen ikke bryr seg, hvordan skal han eller hun da klare å motivere medarbeiderne til innsats? Kanskje har noe av problematikken rundt uføretrygdede og sykefravær med dårlig ledelse å gjøre, sier Eivind Falkum, forsker i forskningsstiftelsen Fafo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer