+ Du leser nå Dagbladet Pluss

En av to vil ned i vekt: Slik lykkes du med slankingen

Tre eksperter forklarer hvordan du kan ta grep som varer.

VIL, MEN FÅR IKKE TIL: De fleste nordmenn er overvektige, og en ny undersøkelse viser at halvparten ønsker å gå ned i vekt. Vi får det bare ikke helt til. Foto: NTB scanpix
VIL, MEN FÅR IKKE TIL: De fleste nordmenn er overvektige, og en ny undersøkelse viser at halvparten ønsker å gå ned i vekt. Vi får det bare ikke helt til. Foto: NTB scanpixVis mer

Mer enn en av fire nordmenn har et ønske om å forbedre helsetilstanden sin og 48 prosent har et ønske om å gå ned i vekt.

Dette viser en undersøkelse Kantar TNS har utført på oppdrag for rådgivningsselskapet Hinsa. Et representativt utvalg av 1000 yrkesaktive nordmenn har deltatt i undersøkelsen, som er tolket i samarbeid med HR Norge.

Mye tyder på at vi gjerne vil, men får ikke helt til. 72 prosent sier de er villig til å endre livsstilen for å forbedre helsen.

Likevel er 94 prosent nøytrale eller fornøyde med kostholdet. 62 prosent sier de liker å være fysisk aktive og trene, men 40 prosent sier de er fysisk aktive i hverdagen. 37 prosent ønsker å øke aktivitetsnivået og 23 prosent er helt inaktive, eller tett på.