En av verdens beste restauranter har verdens beste frokost

Frokost er det mest misforståtte måltidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For ti år siden hadde nesten ingen hørt om den lille bygda Järpen i Jämtland i Nord-Sverige.

Langt unna byer, flyplass og folk - men ikke fe  - hadde ikke Järpen noe spesielt å tilby som du ikke kunne finne andre steder.

Det beste du kunne si om Järpen var at det var bra å jakte der, og at det ikke var så veldig langt fra skistedet Åre, der velbeslåtte stockholmere drar på påskefjellet. Hvis nå det er et pluss.

Matdestinasjon I dag er Järpen en destinasjon. Den nedsnødde grusveien som tar oss de siste 20 kilometerne til The Middle of Nowhere blir hver dag kjørt av matelskere fra hele verden, som alle valfarter av én og samme grunn: De skal spise middag på Fäviken, den lille restauranten med de store ambisjonene som nå er regnet som en av verdens mest innflytelsesrike.

Kjøkkensjef Magnus Nilsson er en global kjendis i matmiljøet, med eget portrettprogram på Netflix, og plassering på den ettertraktede lista over verdens 50 beste restauranter.

En middag på Fäviken er reisen verd. Kamskjell bakt i sin egen kraft. Storfekjøtt som er hengt i åtte måneder. Kuskjell og kråkebolle. Rotfrukter fra egen jordkjeller. Mat som er moderne og gammeldags på samme tid, avansert og enkel, og ikke minst veldig, veldig god. Og masse vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer