- En bil gjør seg alltid best når den ruller

Nå ruller bil-TV for fullt på Dagbladet.

• Bilvideoene ser du på dbtv.no/autofil!

Dinside - Vi gleder oss veldig, sier bil-redaktør Espen Stensrud i Aller Media.

Han styrer Norges største motorredaksjon som leverer alt bilstoff til Dagbladet, Autofil og Dinside.

- Vi er størst på bil på nett gjennom db.no som har 2,6 millioner unike brukere hver uke og dinside.no som når 1.025.000. Dessuten har vi Norges største uavhengige bilmagasin med Autofil som når ut i et opplag på 30.000 hver måned, sier han og fortsetter:

- Nå skal vi nå enda flere gjennom den nye bilsatsingen på levende bilder. En bil gjør seg alltid best når den ruller! Derfor har vi stor tro på mer video gjennom vårt store digitale distribusjonsapparat.

Biltester i kortformat - Vi kjører også i gang med et nytt konsept - «90-sekunders-testen». Video-opplevelsen på nettet skal være kjapp, og vi skal formidle alle plusser og minuser i løpet av 90 sekunder, forklarer bilredaktøren og legger til:

- Men vi har selvsagt gjort testen grundig innen vi går på foran kameraet.

Du ser den første 90-sekunders testen øverst i denne saken, og vi starter med å prøve den nye Volkswagen Passat.

Autofil oppstod først på TV med Jan Erik Larssen. Magasinet Autofil kom for første gang på gata høsten 2002. Nå er det på tide å smelte dette sammen til en levende opplevelse på nett.

Stort spenn I fjor lagde redaksjonen 10 bil-programmer som gikk på TV-kanalen MAX.

Fremover blir det også gjensyn med høydepunktene fra serien, som ble spilt inn med produksjonsselskapet TellusWorks i ryggen.

- I TV-programmet «Panser» testet vi superbiler, veteranbiler, SUV'er og elbiler - og ga gode kjøpsråd for personer som var jakt etter en god eller morsom bruktbil.

- I tillegg intervjuet vi bilglade kjendiser om gleden av å eie bilen sin. Innslagene er laget i Norge, men også i USA, England, Frankrike, Italia, Litauen, Latvia, Tyskland, Japan, Sverige og Hawaii.

I et av innslagene er vi blant annet med UP på patrulje. Det viser at politiet ikke bare er på jakt etter fartssyndere langs veien.

Kjøreglad programleder Med på laget har redaksjonen med drifter-esset Fredric Aasbø.

Han fløy rett fra Los Angeles for å hive seg på en fullstendig ukjent prøvelse: Å være programleder for et bilprogram.

Normalt er hans jobb å kjempe om pallplass blant de aller beste driftere i verden, både i de amerikanske- og de asiatiske drifteseriene. Nå viser han at han kan mer enn å sitte bak et ratt.

- Vi har snakket med entusiaster over hele verden og testet biler som alle drømmer om å få se i levende live.

- Tanken er å dekke hele spekteret: Fra drømmebiler i Italia, muskelbiler i ørkenen i USA, racing og motorisert ekstremsport til veteranbiler og forbrukerrettet bruktbilstoff, sier Fredric Aasbø, som sammen med bil-redaktør Espen Stensrud gleder seg stort til å rulle ut innslagene.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.