En fristelse du ikke kan si nei til

Prøv en av Arne Brimis nydelige bærdesserter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

(Dagbladet Endelig fredag): Ferien er over på Vianvang i Vågå, og kokkene er i full gang med å lage nye og spennende smaker til sultne gjester.

Dessertbordet er alltid viktig.

Et perfekt måltid skal helst avsluttes med en fristelse for god til å si nei til.

Nå i august er det norske bær som inspirerer til å lage gode, søte dessertsmaker.

Masse friske bær Ved kjøkkenbenken står Arne Brimi med en stor bolle blåbær, bringebær og jordbær. Han har laget en tertebunn av mørdeig, og fyller den med nylaget mascarponekrem og masse friske bær.

- Vær raus med bærene. Nå i sesongen skal vi ikke ha måtehold, men bruke rikelig med bær og prøve nye sammensetninger. Bland flere typer bær. Blåbær og villbringebær er for eksempel spennende smaker sammen, sier Brimi.

Mascarpone er en lett søtlig italiensk ferskost som passer veldig godt til syrlige bærdesserter.

Sammen med fløte, sukker og saft av lime eller sitron piskes den til en krem som kan brukes til både kakefyll og som krem til lune bærdesserter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer