En fristende helgemeny

Her kommer helgemenyen med snickerskake...

RASKE BLÅSKJELL: Oppskriften på blåskjellene er enkel og gir en lekker, smakfull forrett. Foto: Erik Hannemann
RASKE BLÅSKJELL: Oppskriften på blåskjellene er enkel og gir en lekker, smakfull forrett. Foto: Erik HannemannVis mer

Denne helgen har jeg lagt opp til en deilig meny som er litt eklektisk i formen. Den går ingen rød tråd i denne menyen, den er et resultat av plutselige ønsker.

Noen ganger er det morsomt å lage et tema, som for eksempel en spansk meny eller italiensk meny med tiramisu!).

Men, denne gangen er det bare tre nydelige ting - inkludert en snickerskake til slutt. Jeg håper den faller i smak!

Forrett Det er ikke fritt for jeg begynner å glede meg til grillsesongen. Og det var sikkert derfor jeg kom på de herlige blåskjellene som Bent Stiansen lagde på grillen for en god stund tilbake. Selv om jeg ikke planlegger å grille i helgen, går det fint å lage den. Hemmeligheten ligger i det nydelige kryddersmøret, med masse hvitløk.

Hovedrett Hovedretten er en god, gammel kjenning. Jeg får med jevne mellomrom spørsmål om denne lasagnen. Nå er det riktignok ikke en ekte lasagne, men det var det mamma alltid kalte det. Og hun lagde lasagne med pastaskruer, ferdig snakka.

Den lages over en kjent lest: Først steker kjøttdeig (på denne måten) og blander det med verdens beste tomatsaus. Kok pastaen (unngå de vanlige feilene...) og lag en hvit saus som du gjerne kan ha litt tørket sopp i.

Så legger du lagvis; kjøttdeig/tomatsaus, pasta og hvit saus, og gjerne litt revet ost. Jeg pleier å lage to lag, men det er ikke viktig. Inn i ovnen!

Dessert Jeg skal virkelig kose meg i helgen, så jeg skal lage med den kuleste snickerskaka jeg vet om: Pisk eggehviter stive med sukker og bland inn en pakke salt kjeks (ritz, for eksempel) og peanøtter. Smør det på en brett og bak det i ovnen og kjøl av.

Så: Bland sammen eggeplommer, sjokolade, fløte og sukker og varm det til glasuren tykner. Smør på bunnen og la det stivne. Vips - nå har du kake hele helgen!

Til dere som ikke orker å lage en hel kake: Sjekk ut denne desserten med to ingredienser.

Spis og kos deg!

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.