En gang var disse magiske, hvitskurte øyene grønne og frodige

Trærne herfra står som påler under Venezia den dag i dag.

TØMT FOR TRÆR: En gang var Kornatiøyene grønne og frodige. Trærne ble hentet til Venezia, den gang byen hersket over Middelhavet. Det er disse trærne som står som påler under byen den dag i dag. Foto: JOSEF GRUNIG/CREATIVE COMMONS
TØMT FOR TRÆR: En gang var Kornatiøyene grønne og frodige. Trærne ble hentet til Venezia, den gang byen hersket over Middelhavet. Det er disse trærne som står som påler under byen den dag i dag. Foto: JOSEF GRUNIG/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise. 

REISETIPS ADRIATERHAVET (Dagbladet): Vi seiler mellom de utallige hvite øyene i Adriaterhavet.

Skipper Ante Pelajic har tatt på seg oppgaven med å vise fram Kroatias stolthet, nasjonalparken Kornatiøyene - en øygruppe som består av 147 ubebodde øyer og skjær, og som for 20 000 år siden var toppene i en fjellkjede.

De magiske, hvitskurte øyene var engang grønne og frodige.

Trærne ble hentet til Venezia, den gang byen hersket over Middelhavet. Det er disse trærne som står som påler under byen den dag i dag.

Vodice Ante er fra Vodice, byen som var et av nordmenns favorittreisemål i charterturismens barndom.

Nå håper innbyggerne her at nordmenn skal komme tilbake til den lille feriebyen, og Ante har derfor satset på seilbåter for turistene.

Han elsker havet og har seilt på Adriaterhavet siden han var liten guttunge. Men han vet også hvor farefullt det kan være.

Seilerparadis Adriaterhavet er et seilerparadis, med knallblått hav og rolig farvann. Men du må vite hva du gjør når du seiler her, selv de som bor her sjekker alltid kartet når de seiler ved Kornatiøyene, forteller Ante.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer