Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En gedigen doning

Mercedes nye superluksusbil S 600 er avduket.

ROLLS ROYCE-KILLER? Mercedes-Maybach S 600 er en gedigen bil, laget for å tilfredsstille behovene til de mektigste og de rikeste. Den hinter tilbake til Mercedes' Pullman-periode, og er spekket med luksus og avansert teknologi. Foto: DAIMLER
ROLLS ROYCE-KILLER? Mercedes-Maybach S 600 er en gedigen bil, laget for å tilfredsstille behovene til de mektigste og de rikeste. Den hinter tilbake til Mercedes' Pullman-periode, og er spekket med luksus og avansert teknologi. Foto: DAIMLER Vis mer

Dinside Mercedes er lei av at Rolls-Royce og Bentley har rollen som det ypperste innen super-luksusbiler. Og selv om de er overbevist om at nye S-klasse er verdens beste bil, vet de at det må mer til når det gjelder kampen om image.

Nå lanserer de nye Mercedes-Maybach S 600. Den vil være flaggskipet i Mercedes-Maybach S-klasse.

Svær - og kraftig nok Det er en gedigen bil, som er en god del større enn Mercedes-Benz S-klasse. Det er en luksuslimousine med ultra-utstyrt interiør, og den motoriseres av en V12-motor på seks liter med 530 hestekrefter og et anselig dreiemoment på 832 newtonmeter.

Det er mye krefter, men ikke mer enn «tilstrekkelig», som det het hos Rolls-Royce den gang de nektet å oppgi ytelsestall.

Merke-kluss Så, hvorfor den nye benevnelsen? Mercedes-Benz' moderkonsern Daimler prøvde for noen år siden med gjenopplivelsen av merket Maybach og voldsomt dyre luksusbiler. De kom imidlertid skjevt ut med både design og image («nyrik-vulgært»), og bestemte seg for å legge ned merket etter at selv kombinasjonen Maybach og Zeppelin ikke fungerte etter planen.

AVANSERT: Ikke bare luksusinnpakning, men også avansert teknologi og komfort . Foto: DAIMLER
AVANSERT: Ikke bare luksusinnpakning, men også avansert teknologi og komfort . Foto: DAIMLER Vis mer

Men Maybach består likefullt. Eller rettere sagt gjenfødes, nå som et undermerke i Mercedes-familien.

Familiemedlem Det er nemlig ingen Mercedes-Benz vi har med å gjøre her, men altså en Mercedes-Maybach. Som medlem av Mercedes-familien er de nå det luksuriøse svaret på nylig opprettede Mercedes-AMG.

Det dreier seg om en ekstra luksuriøs S-klasse-versjon, og en som får både et spesifikt tilpasset utseende, individuelt tilpassede interiører og tilhørende emblemer og luksusmaterialer.

Samtidig fremstår den som mer lik en «normal» S-klasse, og har ikke den prangende fremtoningen Maybach-modellene hadde.

«Magisk »chassis-kontroll Den vil selvsagt ha verdens mest avanserte understell for maksimal komfort. Det vil være best mulige variant av Mercedes' patenterte Magic Body Control, som er en nyvinning i kontroll av bilens oppførsel på veien.

LUKSUS, MEN ... Likevel ikke så prangende, sies det. Foto: DAIMLER
LUKSUS, MEN ... Likevel ikke så prangende, sies det. Foto: DAIMLER Vis mer

Forfaren til dette er Citroëns Activa-systemer, som vi testet i en langt mer beskjeden versjon allerede i 1999.

Det er interessant å notere seg at Mercedes-Maybach her introduserer sikkerhetsbelter med innebygde kollisjonsputer, noe Ford har vært først med på nye Mondeo.

Nye Mercedes-Maybach S-klasse skal etter planen lanseres på markedet i april 2015. Priser tør vi ikke spekulere i engang, men bla opp i Mercedes-prislistene, se på den dyreste, og legg på en god klatt.

APRIL: Skal lanseres til våren neste år. Foto: DAIMLER
APRIL: Skal lanseres til våren neste år. Foto: DAIMLER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling