En grillbuffet er genialt når du har invitert mange

Arne Brimi: Velg gode råvarer. Gjerne store, rustikke stykker.

GRILLET OG GODT: Arne Brimi byr på grillet kalvekam, kalveculotte og svinebog, og serverer det rustikke kjøttet med grillede grønnsaker og en deilig, hjemmelaget smørsaus med ramsløk.     Foto: METTE MØLLER
GRILLET OG GODT: Arne Brimi byr på grillet kalvekam, kalveculotte og svinebog, og serverer det rustikke kjøttet med grillede grønnsaker og en deilig, hjemmelaget smørsaus med ramsløk. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Grill ulike typer hele kjøttstykker, og server et raust fat med grillede grønnsaker til kjøttet.  Gode råvarer En god saus hører også med til grillmaten.

Den lager du ferdig før gjestene kommer.

Arne Brimi foreslår en god smørsaus - en hollandaise smakt til med ramsløk.

Sausen passer perfekt til både kjøtt og grønnsaker.

Og hvis du ikke har laget smørsaus før, er det bare å begynne. Det er ikke vanskelig. - Smørsauser er jo så godt. Folk må bare prøve seg fram. Det viktigste er å passe på temperaturen, og å vispe jevnt og trutt, sier Brimi.

Når Brimi skal grille kjøtt, er han først og fremst opptatt av gode råvarer. Han velger helst det beste han finner.

Det er ikke bare gode råvarer som skal til. En ren grill er også en forutsetning. Slik får du skinnende ren grill uten vann og såpe. - Jeg er ikke så glad i å bare «slenge» noe på grillen. Kjøp godt kjøtt, og krydre det selv. For meg gir salt, pepper og litt olje nok smak til kjøttet, men folk må krydre med det de liker, sier Brimi.

Tenker du automatisk «marinade» når du vil gi kjøttet smak? Kanskje du heller skal prøve en rub?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer