MENGDER MED MUSSERENDE: I cavahovedstaden Sant Sadurní d'Anoia ligger flaskene og godgjør seg i flere hundre år gamle kjellere, som her hos Codorniu. FOTO: TURISME DE SANT SADURNÍ
MENGDER MED MUSSERENDE: I cavahovedstaden Sant Sadurní d'Anoia ligger flaskene og godgjør seg i flere hundre år gamle kjellere, som her hos Codorniu. FOTO: TURISME DE SANT SADURNÍVis mer

En halvtimes kjøretur utenfor Barcelona handler det bare om én eneste ting

Bli med til Cava-land!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er nyttårsaften og det vil sprettes mang en flaske med boblende innhold.

Men det er langt fra bare original fransk champagne som nytes. Mange vil ønske det nye året velkommen med spanske dråper i glasset. Faktisk er det i følge Vinmonopolet slik at nordmenn i 2016 kjøpte - for første gang - mer spansk enn fransk musserende vin.

Parellada. Macabeo. Xarel-lo. Hørt om dem? Nei, det er ikke snakk om renessansemalere eller flamencogitarister. Det dreier seg om druer. Saftige, spanske druer som presses, foredles og tappes på millioner av flasker hvert år.

Stedet er Catalonia, vinregionen er Penedès og stikkordet er cava.

Rundt 95 prosent av all produksjon av den spanske musserende vinen foregår nettopp her. Hele 11 000 druebønder sørger for at 250 cavaprodusenter får råvarene de har behov for.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn