En halvtimes kjøretur utenfor Barcelona handler det bare om én eneste ting

Bli med til Cava-land!

MENGDER MED MUSSERENDE: I cavahovedstaden Sant Sadurní d'Anoia ligger flaskene og godgjør seg i flere hundre år gamle kjellere, som her hos Codorniu. FOTO: TURISME DE SANT SADURNÍ
MENGDER MED MUSSERENDE: I cavahovedstaden Sant Sadurní d'Anoia ligger flaskene og godgjør seg i flere hundre år gamle kjellere, som her hos Codorniu. FOTO: TURISME DE SANT SADURNÍ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nyttårsaften og det vil sprettes mang en flaske med boblende innhold.

Men det er langt fra bare original fransk champagne som nytes. Mange vil ønske det nye året velkommen med spanske dråper i glasset. Faktisk er det i følge Vinmonopolet slik at nordmenn i 2016 kjøpte - for første gang - mer spansk enn fransk musserende vin.

Parellada. Macabeo. Xarel-lo. Hørt om dem? Nei, det er ikke snakk om renessansemalere eller flamencogitarister. Det dreier seg om druer. Saftige, spanske druer som presses, foredles og tappes på millioner av flasker hvert år.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer