SALTBAKT ØRRET: Det er lett, veldig lett. Og det er godt. Veldig godt. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT ØRRET: Det er lett, veldig lett. Og det er godt. Veldig godt. Foto: Erik HannemannVis mer

En helgemeny med et par triks

Her er menyen du trenger i helga.

Endelig helg!

Min innebygde og helautomatiske matfyser overrasker meg stadig. Den ene dagen peker alle piler på sterk, krydret indisk mat. Den andre dagen er det rå, knasende grønnsaker servert på enklest mulig vis. Og plutselig skal det være sprøstekte churros dyppet i sjokolade...

FORRETT: Enklere blir det (nesten) ikke! Foto: Mari Svenningsen/Matprat.no
FORRETT: Enklere blir det (nesten) ikke! Foto: Mari Svenningsen/Matprat.no Vis mer

Det er overhodet ikke noe mønster, bortsett fra at det synes å være tilfeldig. Jeg er en slave av matfyseren. Matfyseren i meg er resultatet av millioner av år med evolusjon, velger jeg å tro. Den sikrer meg et variert kosthold og et lykkeligere liv enn jeg hadde hatt uten den funksjonen.

CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann
CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann Vis mer

Denne helga er det helt andre ting jeg vil ha. Nå var det noe rent og lekkert. Sjekk videoen over!

Det er altså saltbakt fisk som står for hovedretten denne helga. Og til den skal jeg lage en helt enkel potetsalat med masse dill og kanskje noen hvitløksbagetter.

Forrett Jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskelig for meg selv. Så det eneste jeg skal lage til forrett er bruschetta. Små brødskiver som jeg steker sprø i olje, gnir med hvitløk før jeg legger på god skinke eller spekeskinke og noen tomater.

Desserten Jeg går for en klassisk dessert med en bitteliten vri: Creme brulée med pasjonsfrukt. Det gjøres ved å piske eggeplommer og sukker som du pisker varm fløte- og vaniljeblanding inn i, før den bakes i ovnen (helst med vannbad).

Trikset er å få til det knasende lokket. Det er veldig enkelt med en skibrenner eller creme brulée-brenner. Og så er det tilsvarende utfordrende å gjøre det under grillen i ovnen - men du får det til om du passer veldig nøye på!

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.