En helgemeny med god smak

Helgen blir bedre med denne menyen.

CHIMICHURRI: Er dette den nye pestoen? Foto: Erik Hannemann
CHIMICHURRI: Er dette den nye pestoen? Foto: Erik HannemannVis mer

Endelig fredag!

Hver helg får du et forslag til en treretters meny. Her finner du alle menyene.

Denne helgen består menyen av en annerledes salat, en kul variant på biff - og en uforglemmelig snickerskake.

Forretten Den aller første retten er blitt en klassiker. Hvor? Hjemme hos meg.

Når denne salaten, som jeg først fikk servert i Spania, kommer på bordet mitt, blir det straks bedre stemning. Gjestene vet nemlig at sikorisalat blir supergodt når den kokes i et par minutter og så kjøles raskt ned i isvann. Bruk en bolle vann og isbiter, eller kaldt vann fra springen.

Så hjelper du salaten med tre ting: valnøtter, honning og blåmuggost. Jeg lover: Den skuffer ikke.

Hovedrett Da jeg skrev at chimicurri er den nye idiotsausen, var det mange som ville lese om det. Kanskje ikke så rart, for denne "sausen" kan enhver dumskalle lage - med perfekt resultat.

Du serverer den grønne sausen enten til biff eller kylling. Resten er det opp til deg, men jeg ville så absolutt ikke blitt skuffet om du serverte fløtegratinerte poteter til.

Dessert Desserten er det Tom Victor Gausdal som skal ha æren for. Det er en snickerskake som blir en stor del av livet til alle som lager den. Makan til kake skal man lete lenge etter.

Alle oppskriftene finner du nedenfor! Du kan følge oss på Facebook så får du med deg det meste.

God helg!

Les også:

Enkel ukemeny med masse fisk

Slik blir du tapaskonge

SALAT: Kok sikorisalat i et par minutter, kjøl den ned og bland den med godsaker. Nam! Foto: Frukt.no
SALAT: Kok sikorisalat i et par minutter, kjøl den ned og bland den med godsaker. Nam! Foto: Frukt.no Vis mer

En smaksbombe av en dessert

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Sikorisalat med blåmuggost og valnøtter
Denne salaten superenkel og vanedannende.

INGREDIENSER
1 stk sikori
15 stk valnøttkjerner
100 g roquefort
2 ss flytende honning

FREMGANGSMÅTE
Kok sikorisalaten i to minutter. Ha den under kaldt vann i springen (eller i isvann). Del opp bladene og legg dem på en tallerken.
Dryss over nøttene. Del opp osten og legg den på. Ha over honningen og server.
Du kan eventuelt ha over en stenk med eddik.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve
Fløtegratinerte poteter
Effektivt, men like godt!

INGREDIENSER
6 porsjoner 1 kg potet
1 stk laurbærblad
1 neve timian, hakket
2 fedd hvitløk, eventuelt mer
5 dl fløte
1 klype revet muskatnøtt
2 ts salt
nykvernet hvit pepper (kan sløyfes)
150 g revet ost, som for eks ridderost, gruyere, jarlsberg, cheddar - gjerne en blanding av disse

FREMGANGSMÅTE
Skrell potetene og skjær dem opp i tynne skiver.
Legg potetene sammen med fløte, salt, laurbærblad, timian, finhakket hvitløk, revet muskatnøtt og eventuelt nykvernet hvit pepper i en kasserolle og kok opp. La småkoke under omrøring i fem minutter.
Hell blandingen i en ildfastform og la avkjøle noen minutter.
Dryss med revet ost og stek på 200 grader i omtrent 25 minutter til osten er gyllen.
Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Håvard Egge


Snickerskake Kake|Dessert

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Bunnen
6 stk eggehvitter
5 dl sukker
1 pk ritzkjeks
250 g peanøtter
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur
6
stk eggeplomme
1 dl kremfløte
100 g smør
100 g sukker
100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Bunnen
I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).
Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader.
Kjøl ned.

Sjokoladeglassur
I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.
Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Tom Victor Gausdal
Chimichurri Saus/dressing/marinade

Dette er en oppskrift på chimichurri, den nye sausen som alle kan lage.

INGREDIENSER
3 ss rødvinseddik
2 ss vann
4 fedd hvitløk
0,5 ts chiliflak (pepperflak)
0,5 dl olivenolje
3 ss persille, hakket
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE
Finhakk hvitløken og ha det i en skål. Ha i eddik, vann, chiliflak, salt og pepper. Ha i oljen og bland godt. Ha i persillen. Sausen kan du bruke med en gang, men blir bedre om den får stå og hvile seg litt på kjøkkenbenken (for eksempel 30 minutter). Bruk sausen på biff og kylling
Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve

FLØTEGRATINERTE POTETER: Her fnner du laurbær, timian - og selvsagt fløte og poteter. Foto: Håvard Egge
FLØTEGRATINERTE POTETER: Her fnner du laurbær, timian - og selvsagt fløte og poteter. Foto: Håvard Egge Vis mer
SNICKERSKAKE: Jeg har fått en ny favorittkake. Foto: Christopher Sjuve
SNICKERSKAKE: Jeg har fått en ny favorittkake. Foto: Christopher Sjuve Vis mer