OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Det er ganske enkelt å lage en perfekt peppersaus. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Det er ganske enkelt å lage en perfekt peppersaus. Foto: Erik HannemannVis mer

En helgemeny med masse god mat

Jepp, det blir biff i helga.

Endelig helg!

Og nå begynner det virkelig å bli godt matvær. Er det ikke rart hvor lyst man får på god mat når det er kaldt ute?

Oppskriftene på denne helgas treretter bærer preg av at jeg er sulten (se tidligere treretters menyer her).

Jeg har lyst på en lekker forrett, biff med en suveren peppersaus (med konjakk), fløtegratinerte poteter og karamelliserte munker til dessert. Høres godt ut?

Forrett: Skagenrøre Skagenrøre er enkelt (og har en morsom historie du kan fortelle). Ideen er å blande skalldyr (reker, krepsehaler etc) og blande med crème fraîche og majones, som du smaker til med kajennepepper, sitron og urter. Dill er supert.

Hovedrett: Biff med peppersaus, fløtegratinerte poteter og squashsalat Ingen kan beskylde meg for å være avant garde i matveien med denne menyen. Dette er hentet fra hylla De mest populære rettene.

Pass på at du steker biffen perfekt og får det slik du vil. Og så kan du glede deg til sausen: Den skal du nemlig sette fyr på! Husk bare å trekke panna bort fra stekeplata slik at det ikke tar fyr.

Fløtegratinerte poteter er alltid godt. Og så spanderer vi en enkel squashsalat som vårt grønne alibi. Den blir enda bedre med litt stekte mandler...

Dessert: Munker Til slutt baker vi en klassiker - nemlig munker. De små, sprø og karamelliserte lekkerbiskenene er så gode at jeg får vann i munnen bare ved å tenke på det. De ligner litt på caneles - som også er supergode.

Og med dette ønsker jeg en riktig god helg!

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.