Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En liten detalj gjør at nordmenn havner i trafikkulykker i ferien

Hvis du ikke ser denne forskjellen så kan det gå veldig galt.

Uvante trafikkregler: Thailand og England er blant mange land som har venstrekjøring. Og dette skaper trøbbel i trafikken for mange nordmenn.&nbsp;<br>Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
Uvante trafikkregler: Thailand og England er blant mange land som har venstrekjøring. Og dette skaper trøbbel i trafikken for mange nordmenn. 
Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

(Dagbladet): USA er det landet i verden hvor nordmenn er mest utsatt for trafikkulykker når vi er på reise.
Det viser en fersk oversikt fra SOS International som håndterer både sykehusinnleggelser, legebehandling og eventuell hjemtransport for nordmenn som er blitt skadet eller syke i utlandet.
198 ganger måtte nordmenn ha hjelp fra SOS International etter trafikkulykker i løpet av 2016.

Leiebil og økt risiko

- I USA er det populært for nordmenn å leie en egen bil og å kjøre rundt på egenhånd, og det ser vi også i våre skadestatistikker, sier Karin Tranberg, direktør for Medical Division i SOS INternational.

Når nordmenn er utsatt for trafikkulykker i USA er det oftest ved påkjørsler hvor de reisende selv sitter i leiebilen.

- I USA ser vi også mange påkjørsler på sykkel. Opp mot en tredjedel av de tilskadekomne har vært unge reisende som er i USA på blant annet studieopphold. Amerikanerne er, som oss fra Norden, ikke så vant til sykler i trafikken. Så her anbefaler vi de reisende om å være ekstra forsiktige, sier Karin Tranberg

Her hentes en nordmann hjem til gigantgjeld - fordi han glemte noe viktig

TRØBBEL PÅ TUR: Spania er på andreplass på lista over land hvor nordmenn ofte trafikkskader seg.Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
TRØBBEL PÅ TUR: Spania er på andreplass på lista over land hvor nordmenn ofte trafikkskader seg.
Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

Venstretrøbbel

19 nordmenn fikk hjelp etter trafikkulykker i Spania i fjor.

Mens Thailand kommer på tredjeplass på listen over land hvor nordmenn ofte havner i trafikkulykker.

- I Thailand skjer nesten alle trafikkulykker i forbindelse med leie av scooter eller motorsykkel. Thailand kjennetegnes ofte av en kaotisk og annerledes trafikkultur.

I tillegg til at det er venstrekjøring, og derfor ekstra utfordrende for nordmenn.

- Det kan være vanskelig å orientere seg under slike trafikkforhold, og vi har derfor mange ulykker med nordmenn som blir påkjørt, sier Karin Tranberg i SOS International.

Rekordutbetalinger

VÆR FORSIKTIG: Nordmenn på ferie i Spania utgjør den aller største utbetalingsgruppen for Norges største reiseforsikringsselskap. &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
VÆR FORSIKTIG: Nordmenn på ferie i Spania utgjør den aller største utbetalingsgruppen for Norges største reiseforsikringsselskap.                                      Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

- Vår statistikk for reiser til utlandet i 2016 viser at det ble innmeldt flest skader fra Spania. Dette er ikke overraskende så lenge dette er nordmenns foretrukne ferieland, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring. Selskapet reiseforsikrer ca 1 million nordmenn.

109 av reiseskadene som ble innmeldt kostet over 200 000 kroner hver.

Og aldri har det vært betalt ut så mye penger for reiseskader som i 2016. Det samlede tallet for norske forsikringsselskap er svimlende to milliarder kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media