En mer komplett bil skal du lete lenge etter

Best i klassen, terningkast seks!

EFFEKTIV PÅ LØSFØRE: xDrive fungerer veldig bra også på Active Tourer. Faktisk synes vi denne med fordel kan erstatte X1 - du får tilsvarende fremkommelighet, men mye bedre plass. Foto: BMW
EFFEKTIV PÅ LØSFØRE: xDrive fungerer veldig bra også på Active Tourer. Faktisk synes vi denne med fordel kan erstatte X1 - du får tilsvarende fremkommelighet, men mye bedre plass. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det er så mange som forbinder BMW med bakhjulsdrift, at det er lett å glemme at de faktisk er det bilmerket som selger flest biler med firehjulsdrift (xDrive) i det norske markedet. Men da de startet med forhjulstrekk ble det bråk.

Helt feil? BMW-entusiastene ropte om svik av merkets identitet. For ikke nok med at 2-serien, da den kom, hadde drift på "feil" hjul, etterhvert kom også en flerbruksbil basert på samme plattform. Vi testet den nye 2-serie Active Tourer, som flerbruksversjonen heter, og kom til at dette er jo slett ikke så verst.

Den er for øvrig en helt annen type bil enn «bare» 2-serie, noe vår test av 220i viser med all tydelighet.

Men nå er altså den firehjulsdrevne utgaven av Active Tourer på plass, og den kommer i tillegg med den nyeste dieselmotoren og den flotte åttetrinns automatgirkassen.

Konkurrenter? Med xDrive er eneste direkte konkurrent Mercedes-Benz B-klasse med 4Matic firehjulsdrift. Det er ikke så lenge siden vi prøvekjørte den oppgraderte versjonen av denne, så sammenligningsgrunnlaget var på plass.

Og det gikk ganske raskt opp for oss at BMW har fått til et enda bedre produkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer