KOMPAKT: Bilen er ikke av de lengste SUV-modellene, noe som gir middels plassforhold i baksetet og bagasjerommet. Foto: Terje Bjørnsen
KOMPAKT: Bilen er ikke av de lengste SUV-modellene, noe som gir middels plassforhold i baksetet og bagasjerommet. Foto: Terje BjørnsenVis mer

En mer solid brukt-SUV skal du lete lenge etter

Toyota RAV4 er nesten helt feilfri. Dette bør du sjekke.

3. generasjon Toyota RAV4 kom på markedet våren 2006. Bilen var større og mer komfortabel enn forgjengeren, men denne utgaven av RAV4 møtte langt sterkere konkurranse om kundene enn tidligere. Toyota RAV4 fikk en facelift for modellår 2009 med mindre kosmetiske og tekniske endringer.

Blant annet var Mitsubishi Outlander, VW Tiguan og Honda CR-V tøffere utfordrere enn før. Toyota RAV4 var ikke lenger ledende på egenskaper, blant annet holdt plassforhold, komfort og veiegenskaper på vinterføre bare til midt på treet-plasseringer i sammenligningstester fra da bilen var ny.

På andre områder holder imidlertid bilen en svært god standard. Det virker som om den høye tekniske kvaliteten vi forventer oss av Toyota er på plass i denne utgaven av RAV4, slik også tilfellet var med forgjengeren.

Få feil på brukt Toyota RAV4 Hos det tyske kontrollorganet Dekra viser 2011-rapporten at brukte Toyota RAV4 blant de SUV-modellene med aller minst feil sammen med BMW X3. På biler med kjørelengde på 50-100 000 km, går 86,3 % gjennom den tekniske kontrollen uten anmerkninger, mot et snitt på 76,4 % for andre SUV-er.

Bare 2,9 % av bilene har betydelige feil, mot 7,5 % for klassen. Dekra peker på at enkelte biler har slitasje eller lekkasje på støtdemperne.

BRUKT TOYOTA RAV4: Robust teknikk kjennetegner denne RAV4 som kom i 2006. Terje Bjørnsen
ORDNET: Typisk Toyota-stil på førermiljøet. En brukt Toyota RAV4 føles som en av de mer lettkjørte SUV-modellene. Terje Bjørnsen
Toyota RAV4 2006 bruktbil Terje Bjørnsen
KOMFORT: Den nyeste Toyota RAV4 er mer komfortabel og forfinet innvendig enn forgjengeren. Terje Bjørnsen
KOMPAKT: Bilen er ikke av de lengste SUV-modellene, noe som gir middels plassforhold i baksetet og bagasjerommet. Terje Bjørnsen

Også hos Svensk Bilprovning kommer 2007-modell Toyota RAV4 godt ut. Bare 0,5 % av dieselmodellene med snittkjørelengde på 80 000 km har modellrelaterte feil, mot snittet på 4,6 %. Det holder til en 34-plass blant 218 2007-modeller.

Lite driftsstans Heller ikke britene har mye å utsette på Toyota RAV4 fra 2006-modell og nyere. What Car og Warranty Direct nevner clutch og svinghjul på dieselmodeller med manuelt gir og høy kilometerstand som et sjekkpunkt. Samt at bilen skal være noe utsatt for lakkskader i fronten som følge av steinsprang.

I veihjelpstatistikken fra NAFs tyske søsterorganisasjon ADAC har de aktuelle årsmodellene mindre driftsstans enn gjennomsnittet.

Tett partikkelfilter og feil på motorstyring i dieselversjon er viktigste årsaker til at RAV4 fra 2006-2007 stopper underveis.

Brukt Toyota RAV4 holder prisen Det er et bredt utvalg av denne generasjonen Toyota RAV4 som brukt her i Norge. Da vi sjekket markedssituasjonen for brukte SUV-modeller i slutten av august 2011, lå det snaut 250 biler til salgs på nett. 2006-2007 er hyppigste årsmodell med ca. 70 % av utvalget, mens biler med kjørelengde på ca. 50-100 000 km utgjør 60 %.

Det er klar overvekt av dieselbiler. Bare ca. 15 % er utstyrt med bensinmotor, og det er i all hovedsak 2006-modeller.

Ser vi på utvalget av årgang 2006-2007 er prisbildet ganske homogent. Det spenner fra ca. 235-350 000 kroner, men utvalget er størst mellom 250-300 000 kroner.

Det betyr at du ikke kan regne med å gjøre et prismessig kupp på en nyere RAV4, til det holder bilene seg altfor godt i pris. Noe du sannsynligvis kan glede deg over den dagen du skal selge bilen videre.

Har du erfaringer med Toyota RAV4? Del gjerne dine synspunkter med oss i kommentarfeltet nederst på siden.

Les mer: Brukt Skoda Octavia 4x4
Brukt Subaru Outback og Legacy
Brukt Volvo XC70
Se våre tester av 571 biler

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.