Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

En mulig bestselger!

Mazda CX-3 er nettopp vist på bilutstillingen i Los Angeles.

KOMMER I 2015: Inspirert av storebror, ser CX-3 ut til å bli en tøffing. Vi må vente til neste sommer eller høst før bilen kommer på markedet. Foto: MAZDA
KOMMER I 2015: Inspirert av storebror, ser CX-3 ut til å bli en tøffing. Vi må vente til neste sommer eller høst før bilen kommer på markedet. Foto: MAZDA Vis mer

Dinside Mazda har den senere tid utmerket seg som den japanske produsenten som utvikler seg mest dynamisk med gjennomtenkt kontinuerlig forbedring. Og det har betalt seg:

Storebror Mazda CX-5 har solgt eventyrlig bra i Norge, nye Mazda 3 har tatt av i kompaktklassen, Mazda 2 fikk nylig våre lovord i test og snart kommer endelig lillebroren til den nevnte favoritt-SUV-en CX-5, slik Dinside kunne fortelle tidligere.

Nyeste teknologi CX-3 blir den femte modellen i rekken som lanseres med Mazdas effektivitetsteknologi, som de kaller SKYACTIV. Det betyr at hver detalj av bilen er konstruert med tanke på høyest mulig effektivitet for blant annet å spare forbruk og utslipp.

Nykommeren er vente til Norge neste sommer/høst.

Forventningsfulle - Dette er en bil vi har stor tro på, sier Karianne Westby administrerende direktør i Mazda Norge til Dinside. Alle segmenter går i retning av SUV, og slik denne bilen ser ut og er bygget, tror vi det blir en veldig bra bil. Forhandlerne har allerede sett skallet av bilen, og deres tilbakemeldinger gjør at vi er veldig positive og spente, sier Westby.

Mazda CX-3 blir bygget på samme plattform som Mazda2, som Dinside nylig prøvekjørte.

Nykommeren får tre ulike motoralternativer. To ulike 2-liters bensinmotorer og en helt ny 1,5-liters dieselmotor. Kundene kan også velge mellom for- eller firehjulstrekk, manuelt- eller automatgir. Firehjulstrekksystemet skal for øvrig være av en helt ny generasjon.

Lover avanserte systemer Ellers skal bilen leveres med det nye interiørkonseptet som er vist i Mazda2, sikkerhetssystemet i-Activesense og stor infotainmentpakke - det såkalte MZD-Connect in-car connectivity system.

NYTT INTERIØR: CX-3 følger opp interiørdesignet fra Mazda2.  Foto: MAZDA
NYTT INTERIØR: CX-3 følger opp interiørdesignet fra Mazda2. Foto: MAZDA Vis mer

CX-3 vil gå i skarp konkurranse med attraktive kompakte SUV-er som Mitsubishi ASX, Opel Mokka og den kommende Honda HR-V.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling